„Фортекс“ разширява производството си и с лекарства

PRINT
Фортекс

Най-големият български производител на хранителни добавки в страната Фортекс Нутрасютикалс разширява развойната си дейност и стартира производство на лекарствени продукти. Това съобщи днес изпълнителният директор Георги Филипов по време на официалното представяне на производствената база в кв. Суходол в столицата.

Фортекс Нутрасютикалс получи разрешително от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) за производство на лекарствени продукти и амбициите на мениджърския екип в компанията са тя да се наложи сред най-големите български производители на висококачествени лекарства в страната. До момента компанията е инвестирала 5 млн. лв. за изграждане и модернизация на производствената си база.

В завода са изградени чисти помещения, химична и микробиологична лаборатории, както и специални помещения за производство на хранителни добавки и твърди лекарствени форми, съобразени с всички фармацевтични стандарти. До края на 2015 г. компанията планира да има регистрирани 10 лекарствени продукта.

Първият продукт, с който ще стартира фармацевтичното производство, е препарат за бързо облекчаване симптомите на простуда и грипоподобни състояния, заболявания на горните дихателни пътища, алергичен ринит и ринофарингити. Продуктът ще се отпуска без лекарско предписание и е със запазеното търговско наименование Флурапид. Други направления, в които Фортекс Нутрасютикалс ще стартира производство на лекарствени продукти, са неврология, ендокринология, горни дихателни пътища, както и болкоуспокояващи препарати.

Фортекс Нутрасютикалс е изцяло българска компания, с близо 20-годишен опит в производството на натурални продукти за здраве в сегмента на хранителните добавки и здравната козметика. Компанията изнася продукцията си за над 15 страни от Европа и Азия, и предлага повече от 100 продукта в портфолиото. Работодател е на 70 души, с годишен оборот от близо 8 млн. лева. Площта на завода на Фортекс Нутрасютикалс е 2 100 кв.м. с капацитет на производствените мощности за над 2,5 млн. опаковки годишно.

[Общо: 4    Средно: 2.8/5]
„Фортекс“ разширява производството си и с лекарства беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *