„Фортекс“ разширява производството си и с лекарства

PRINT
Фортекс

Най-големият български производител на хранителни добавки в страната Фортекс Нутрасютикалс разширява развойната си дейност и стартира производство на лекарствени продукти. Това съобщи днес изпълнителният директор Георги Филипов по време на официалното представяне на производствената база в кв. Суходол в столицата.
Фортекс Нутрасютикалс получи разрешително от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) за производство на лекарствени продукти и амбициите на мениджърския екип в компанията са тя да се наложи сред най-големите български производители на висококачествени лекарства в страната. До момента компанията е инвестирала 5 млн. лв. за изграждане и модернизация на производствената си база.

В завода са изградени чисти помещения, химична и микробиологична лаборатории, както и специални помещения за производство на хранителни добавки и твърди лекарствени форми, съобразени с всички фармацевтични стандарти. До края на 2015 г. компанията планира да има регистрирани 10 лекарствени продукта.

Първият продукт, с който ще стартира фармацевтичното производство, е препарат за бързо облекчаване симптомите на простуда и грипоподобни състояния, заболявания на горните дихателни пътища, алергичен ринит и ринофарингити. Продуктът ще се отпуска без лекарско предписание и е със запазеното търговско наименование Флурапид. Други направления, в които Фортекс Нутрасютикалс ще стартира производство на лекарствени продукти, са неврология, ендокринология, горни дихателни пътища, както и болкоуспокояващи препарати.

Фортекс Нутрасютикалс е изцяло българска компания, с близо 20-годишен опит в производството на натурални продукти за здраве в сегмента на хранителните добавки и здравната козметика. Компанията изнася продукцията си за над 15 страни от Европа и Азия, и предлага повече от 100 продукта в портфолиото. Работодател е на 70 души, с годишен оборот от близо 8 млн. лева. Площта на завода на Фортекс Нутрасютикалс е 2 100 кв.м. с капацитет на производствените мощности за над 2,5 млн. опаковки годишно.

[Общо: 3    Средно: 3/5]
„Фортекс“ разширява производството си и с лекарства беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *