„Бьорингер“ регистрира ново лекарство за рак на белия дроб

PRINT

Нов медикамент – Vargatef (nintedanib) е одобрен от ЕС за лечение на пациенти с рак на белия дроб с напреднал аденокарцином след лечение с химиотерапия от първа линия. Разрешението за употребата е валидно в 28 държави в Европейския съюз, включително и в България, съобщиха от компанията „Бьорингер Ингелхайм“ (Boehringer Ingelheim).

Лекарството е приложимо при възрастни пациенти с локално напреднал, метастазирал или локално рецидивиращ недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) от хистологичен тип аденокарцином, след първа линия на химиотерапия. Аденокарциномът е най-често срещаният вид рак на белия дроб и по-голямата част от пациентите са диагностицирани, когато заболяването е в много напреднал стадий. При повечето пациенти заболяването прогресира по време или след лечение с химиотерапия от първа линия и затова има значителна неудовлетворена нужда от нова и ефективна втора линия на терапия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Проф. Манеголд: Ракът на белия дроб се развива много бързо! 
Скрининг за рака на белия дроб открива 30% фалшиви тумори 
Таргетна терапия превръща рака на белия дроб в хронична болест 
Пресният чесън се оказа оръжие срещу рака на белия дроб 

„Одобрението на нинтеданиб може да осигури така необходимата нова възможност за лечение на възрастни пациенти с белодробен рак – напреднал аденокарцином за терапия от втора линия“, коментира доц. д-р Мартин Рек, ръководител Отделение по торакална онкология, Белодробна клиника Гросхансдорф, Германия и главен изследовател в клиничното проучване LUME-Lung 1. „Данните от клиничното проучване показват, че приема на nintedanib в комбинация с docetaxel удължава преживяемостта на пациентите без допълнителен компромис към качеството им на живот, в сравнение при прием само на docetaxel“, казва още д-р Рек.

Nintedanib, добавен към docetaxel, демонстрира над една година (12.6 месеца) средна обща преживяемост при пациенти с напреднал стадий на рак на белия дроб с аденокарцином след първа линия химиотерапия (спрямо 10,3 месеца при пациенти, лекувана само с docetaxel ). Одобрението на nintedanib в ЕС се основава на положителните резултати от клиничното изследване LUME-Lung 1, което обхваща над 1300 пациенти в 27 държави.

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
„Бьорингер“ регистрира ново лекарство за рак на белия дроб беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *