AstraZeneka пуска медикамент за диабет тип 2, прилага се веднъж седмично

PRINT
захарен диабет

AstraZeneca България разширява продуктовото си портфолио, навлизайки в терапевтична област „Диабет“. От началото на месец април компанията ще предлага единствения медикамент за диабет, който се прилага веднъж седмично. Двата медикамента, с които компанията обогатява портфолиото си са утвърдени в клиничната практика антидиабетни средства, достъпни и напълно безплатни за пациентите с диабет тип 2.

Двата лекарствени продукта са представители на инкретин-базираната терапия, която бе разработена и въведена в клиничната практика през последните години като нов подход в лечението на диабет тип 2. Тези лекарствени продукти, добавени към наличните до момента антидиабетни средства осигуряват, чрез механизма си на действие, контрол на кръвната захар в моментите, когато пациентите имат реална нужда от тях. Този подход улеснява диабетно болните и им дава възможност до водят пълноценен начин на живот.

Навлизането на AstraZeneca в терапевтична област „Диабет“ е в резултат от сътрудничество с една от водещите научноизследователски фармацевтични компании в света – Bristol-Myers Squibb (BMS). На световно ниво алианса на двете компании започва през 2007 г. Компаниите притежават вече патента за двете лекарства, базирани на саксаглиптин и дапаглифлозин. „Сътрудничеството ни с Bristol-Myers Squibb (BMS) е основополагащо за нашия принос за справяне с нарастващото предизвикателство – захарен диабет, хронично, социално значимо заболяване, превърнало се в световна пандемия и понастоящем засягащо над 366 милиона души в световен мащаб. „Комбинирайки нашите умения и опит, въведохме успешно нов тип лечение на диабет тип 2 в над 80 страни по света“, каза Зоя Паунова, изпълнителен директор на AstraZeneca България.

AstraZeneca е сред водещите научно-изследователски фармацевтични компании в света с нови и високоефективни лекарствени средства в седем големи терапевтични области – онкология, сърдечно-съдови, стомашно-чревни и белодробни заболявания, заболявания на централната нервна система, интензивно лечение и анестезия. AstraZeneca оперира на над 100 пазара и нейните медикаменти се използват от милиони пациенти в целия свят.

Bristol-Myers Squibb е глобална компания, чиято мисия е да открива, разработва и доставя иновативни медикаменти, които помагат на пациентите да се справят с множество сериозни болести.

[Общо: 2    Средно: 2.5/5]
AstraZeneka пуска медикамент за диабет тип 2, прилага се веднъж седмично беше последно модифицирана от: август 16th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *