четвъртък, 18 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниКолагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии

Колагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии

Нов метод – т. нар колагенова мезотерапия на италианската фармацевтична компания Гуна, се бори успешно с белезите. Иновативният подход бе представен от венецуелския лекар д-р Едгар Лобо (на снимката с певицата Есил Дюран), който гостува на тазгодишната Лятна академия по дерматология в София. В основата на колагеновата мезотерапия стои физиологично-регулативната медицина, която представлява един своеобразен триъгълник. Първата страна на този триъгълник отговаря за психо-невро-ендокринно-имунологичния баланс, втората за детоксикацията на организма, а третата страна се отнася до симпоматичното повлияване на проблема.

Всяка заболяване в организма на човек е свързано с натрупването на токсини в матрикса – т.е в междуклетъчното пространство, то е и причина за дисбаланса на имунологично, ендокринологично и на всяко друго ниво. Трябва да се повлияят и симптомите. Ето как работи физиологично-регулативната медицина, когато имаме проблем – да речем следоперативен белег: първо премахваме токсините, а след това балансираме засегнатата система с хормони, невропептиди и растежни фактори. Третата стъпка е да добавим колаген – това, от което кожата се нуждае. Ние не лекуваме пациента като един белег, или една бръчка, а като едно цяло. Вече има нова тенденция – заболяването се разглежда като процес, а не като свършен факт. Все повече се налага разбирането, че нито една система на тялото не може да се отдели и да се разглежда сама за себе си.

Дори когато целта е да се запази младежката хубост, трябва да знаем, че тя е нещо, което идва отвътре и е свързана със здравето. Доброто биологично състояние и красотата вървят ръка за ръка.

Моника Белучи, но и много актриси използват колагеновата мезотерапия за разкрасяване. В този случай става дума за биолифтинг на лице чрез акупунктура с биоколаген. Въпросната терапия се прилага и на тяло, като в този случай тя има антицелулитен ефект. Мезотерапията с биоколаген е нова стъпка в естетичната дерматология, която отскоро се прилага и у нас.Терапията е хит в Европа, тъй като отговаря на модерното течение за биоревитализация и естествен начин на живот. Процедурата подпомага намаляването на видимите признаци на стареене на кожата, бори се срещу появата на бръчки,отлично средство е срещу отпускането на лицевия контур и не на последно място овлажнява кожата. Вече има нова тенденция – заболяването се разглежда като процес, а не като свършен факт. Все повече се налага разбирането, че нито една система на тялото не може да се отдели и да се разглежда сама за себе си.

Още по добър ефект се постига, след като инжектирания колаген от дерматолога се подкрепи и от физиологична медицинска козметика. Специалните кремове, които прилагаме са три вида – за крака, за лице и за гърдите. Те са част от лечението, което пациентът прилага вече у дома. Става дума за препарати с колаген, ембрионални и съединително тъканни екстракти, плацентарен протеин. Те съдържат още коензим A и коензим Q, ето защо са много добри за възстановяване на общото състояние на кожата. Процедурите за възстановяване на белези и цялостно подмладяване на кожата се прилагат само от лекари дерматолози във Венецуела, а отскоро и у нас. Терапията продължава един до три месеца. Може да се повтаря в зависимост от проблема на пациента.

Белегът е увреден колаген. Причината може да е в твърде малкото му количество (стрии), или пък обратно – има твърде много. Проблем е и ако самият колаген не е добър. Препаратът, който инжектираме подава сигнал на организма да активира производството му. Методът е интересен с това, че има хомеопатичен подход – помага се на тялото само да се справи, но го съчетава и с традиционно медицински метод.

Д-р Лобо работи в клиника, където правят всякакви процедури, включително и пластични операции. Дори ако белегът налага хирургична намеса, подготвяме пациента за нея с колагенова мезотерапията. Когато е биологично подготвен, той реагира по-добре на операцията.

Жените във Венецуела са пословични с красотата си, която се дължи на кръстосаните гени между европейци и местни жители. Дамите при нас са много суетни, но в модата надделява естественият вид, разказа д-р Лобо. Ако не се спазват правилата на симетрията, отдалече си личи, че нещо по лицето е „поправяно“. Но някои дами искали точно това – да се вижда, че са коригирали даденото им от природата. Разговорът с жените понякога е труден, те имат прекалено високи очаквания, но преди всяка естетична процедура трябва да се обсъдят нещата реалистично. Много често те носели снимки на актриси като Анджелина Джоли и искат да изглеждат като нея, каза още д-р Лобо. Ролята на лекаря е да обясни къде е разумната граница. Има неща, които вече са ретро – инжектирането на силикон в устните. Сега се използва хиалуронова киселина.

„Колкото по-семпъл, толкова по-стилен и хубав е външният вид. При красотата няма стандарти, това, което един намира за привлекателно, за друг може да е отблъскващо. Всеки е красив по своему“, обобщи венецуелският специалист.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -