Реклама
Начало Новини Кабинет ще помага на хора с проблеми с алкохола

Кабинет ще помага на хора с проблеми с алкохола

0
алкохолик алкохолизъм
Реклама

На Първият в страната Консултативен кабинет на сдружение лига на умерените ще бъде открит във Велико Търново, ул. Васил Левски №9 ет.2 срещу Музикално драматичен театър „Константин Кисимов“. Основната цел на кабинета е улесняването на достъпа до здравна помощ на хората с рискова консумация на алкохол и техните близки, чрез осигуряване на безплатни консултации в извънболнична среда със специалисти по психиатрия.

Повод за създаването на превантивно-информационен център на Лига на умерените са многобройните запитвания, постъпили на горещата телефонна линия на сдружението относно приемна или център на организацията, където хората с проблемно пиене или техните близки могат да получат безплатна специализирана психо социална подкрепа от консултантите на Сдружение „Лига на умерените“.

Кабинетът ще работи всеки вторник, сряда и четвъртък от 14:00 да 19:00 часа с предварително записване на часове на тел. 0888 000 848 (линията ще бъде отворена всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа.)

Реклама

„Лига на умерените“ проведе проучване сред фармацевти в 300 аптеки от 6 регионални града относно нагласите на българите да потърсят помощ за справяне с алкохолната свръх консумация, според което 64% от клиентите се интересуват от конкретна терапия за справяне с проблема и от начин за контрол на консумацията.

Над 60% от клиентите, злоупотребяващи с алкохол или техни близки са потърсили начин за контролиране на консумацията, който позволява едновременно прием на алкохол. Според фармацевтите концепцията за редуциране на алкохолната консумация е подходяща алтернатива за клиентите, които не биха отказали напълно пиенето и за хора с тежка форма на зависимост, които иначе не биха потърсили помощ и препоръки от тях.

Реклама

Exit mobile version