Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (3)

PRINT

Всеки човек притежава индивидуална физическа структура, емоционалност и характер, като ние можем да подчертаем добрите качества, и да смекчим лошите, смята природолечителят Гюнтер Хепен от Бамберг, Германия. Той е разработил насоки за прилагането на хомеопатична терапия с минерали – Шуслерови соли, според типа човек.

В първа и втора част ви запознахме с най-характерните белези на хора, които са тип ферум фосфорикум, калиум хлоратум, калиум фосфорикум и магнезиум фосфорикум, както и със съветите за тях. Сега представяме последните два от типажите на д-р Хепен.

Тип натриум сулфурикум (сол №10): Прилив на сили

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Този тип се отличава с често повтарящи се фази на мрачно настроение. Склонен е към меланхолични мисли и често се чувства потиснат и недоволен.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Лицето обикновено е зачервено с бледи участъци около носа и устата. Тялото на типа натриум сулфурикум е склонно да натрупва вода. Страда от чести стомашни неразположения.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Всичко, което активира мускулите на торса, а оттам и стомашно-чревния тракт – класическа гимнастика и пилатес.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Трябва да приемат достатъчно баластни вещества – пълнозърнести продукти, сушени плодове, зеленчуци и 2-2,5 л вода или билков чай всеки ден. Само така ще стимулират работата на стомаха и червата.

РЕЛАКСИРАНЕ: Подходящи са спокойни занимания като медитация или релаксиране с движения като йога.

ТЕРАПИЯ: За по-добро храносмилане и баланс на водата в организма се препоръчва 4-седмична терапия. Три пъти дневно се вземат по 2 таблетки натриум сулфурикум (сол № 10), най-добре преди хранене.

Тип силицеа (сол №11): Подтик за повече самочувствие

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Хората тип силицеа са несигурни, чувствителни и нерешителни, а често – раздразнени и гневни. Понасят трудно критика и да им се противоречи.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Често по лицето им има лъскави петна, кожата е склонна към образуване на пъпчици, а около очите им има бръчици пачи крак. Съединителната им тъкан е слаба, лесно се появяват сини петна при натиск.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Този тип трябва да търси предизвикателства в спортното си натоварване – например да се пробва в катеренето или обиколка на пещери.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Храната им трябва да съдържа повече силициев двуокис – например овесени ядки, червено цвекло или бамбукови стръкчета.

РЕЛАКСИРАНЕ: За да постигнат баланс в настроенията си и да стимулират кръвообращението си, най-добре е да практикуват автогенен тренинг.

ТЕРАПИЯ: Тримесечна терапия с Шуслерова сол №11 – силицеа, може да стегне съединителната тъкан и да укрепи психиката. Три пъти дневно се взема по една таблетка.

СНИМКА: АОК

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (3) беше последно модифицирана от: юли 20th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *