Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (3)

PRINT

Всеки човек притежава индивидуална физическа структура, емоционалност и характер, като ние можем да подчертаем добрите качества, и да смекчим лошите, смята природолечителят Гюнтер Хепен от Бамберг, Германия. Той е разработил насоки за прилагането на хомеопатична терапия с минерали – Шуслерови соли, според типа човек.

В първа и втора част ви запознахме с най-характерните белези на хора, които са тип ферум фосфорикум, калиум хлоратум, калиум фосфорикум и магнезиум фосфорикум, както и със съветите за тях. Сега представяме последните два от типажите на д-р Хепен.

Тип натриум сулфурикум (сол №10): Прилив на сили

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Този тип се отличава с често повтарящи се фази на мрачно настроение. Склонен е към меланхолични мисли и често се чувства потиснат и недоволен.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Лицето обикновено е зачервено с бледи участъци около носа и устата. Тялото на типа натриум сулфурикум е склонно да натрупва вода. Страда от чести стомашни неразположения.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Всичко, което активира мускулите на торса, а оттам и стомашно-чревния тракт – класическа гимнастика и пилатес.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Трябва да приемат достатъчно баластни вещества – пълнозърнести продукти, сушени плодове, зеленчуци и 2-2,5 л вода или билков чай всеки ден. Само така ще стимулират работата на стомаха и червата.

РЕЛАКСИРАНЕ: Подходящи са спокойни занимания като медитация или релаксиране с движения като йога.

ТЕРАПИЯ: За по-добро храносмилане и баланс на водата в организма се препоръчва 4-седмична терапия. Три пъти дневно се вземат по 2 таблетки натриум сулфурикум (сол № 10), най-добре преди хранене.

Тип силицеа (сол №11): Подтик за повече самочувствие

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Хората тип силицеа са несигурни, чувствителни и нерешителни, а често – раздразнени и гневни. Понасят трудно критика и да им се противоречи.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Често по лицето им има лъскави петна, кожата е склонна към образуване на пъпчици, а около очите им има бръчици пачи крак. Съединителната им тъкан е слаба, лесно се появяват сини петна при натиск.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Този тип трябва да търси предизвикателства в спортното си натоварване – например да се пробва в катеренето или обиколка на пещери.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Храната им трябва да съдържа повече силициев двуокис – например овесени ядки, червено цвекло или бамбукови стръкчета.

РЕЛАКСИРАНЕ: За да постигнат баланс в настроенията си и да стимулират кръвообращението си, най-добре е да практикуват автогенен тренинг.

ТЕРАПИЯ: Тримесечна терапия с Шуслерова сол №11 – силицеа, може да стегне съединителната тъкан и да укрепи психиката. Три пъти дневно се взема по една таблетка.

СНИМКА: АОК

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 1]
Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (3) беше последно модифицирана от: юли 20th, 2018 Iliana Angelova
loading...