Хомеопати зоват хората да не вярват на фанатизирани лечители

PRINT

Клиничните хомеопати в България се разграничиха от фанатизираните привърженици на алтернативните методи на лечение, които отричат изцяло традиционната медицина. Ние не сме против ваксините, заявиха от Българската медицинска хомеопатична организация. Повод за изявлението стана дебат за ефективността на хомеопатията, който върви от днив публичното пространство.

Лекарите клинични хомеопати работят само с продукти, които са разрешени за употреба и са регистрирани по закона за лекарствата, коментира доц. Людмил Пейчев. Те не отхвърлят нито имунизациите от задължителния календар, нито пък използването на конвенционални медикаменти, когато това е в интерес на пациента. Нормативната база у нас предвижда практикуващите хомеопатия да имат медицинско образование. Въпреки това се срещали практикуващи срещу разпоредбите на закона хомеопати, които нямат дипломи за лекари.

Най-често сред тях се срещат противниците на традиционната медицина. Те твърдят, че приемането на лекарства или ваксини вреди на организма, а с хомеопатия може да се лекува всичко, допълва доц. Бойчев. По думите му не бива заради тези порочни и незаконни практики да се отрича целият метод, добави той. Не се доверявайте на фанатизирани лечители, призова той пациентите.

От организацията казаха още, че тече дискусия дали с хомеопатия, иглотерапия, фитотерапия, аромотерапия може да се занимават само лекари или неконвенционалните методи за лечение да бъдат разрешени за хора, които не са лекари. Според клиничните хомеопати се правел опит за ревизия на нормативната база под натиска на хора, които не са медици.

СНИМКА:  ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Хомеопати зоват хората да не вярват на фанатизирани лечители беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *