Безплатна лекция по хомеопатия в София на 9 април

PRINT

От 2 април стартираха безплатните лекциите в рамките Световната седмица на хомеопатията, посветени на проблемите, които предизвиква стресът върху щитовидната жлеза. До този момент лекторите, д-р Дора Пачова и д-р Мария Папазова, говориха пред повече от 900 човека в Пловдив, Варна и Бургас. Поради големия интерес в София, желаещи ще могат да чуят двете лекарки на 9 април, но не в планираната предварително зала.

Лекцията ще се проведе в НДК, зала №9, от 19 часа. Както ви съобщихме, всеки четвърти българин страда от изменение на тъканта на щитовидната жлеза или т.нар възли. Често срещани у нас са и състоянията хипотиреоидизъм (намалени функции на жлезата) и хипертиреоидизъм (свръхсекреция на щитовидни хормони). Два пъти по-често боледуват жените в сравнение с представителите на силния пол. Лекциите са в рамките на Световната седмица на хомеопатията, която у нас се организира от 2 до 9 април от Асоциацията на лекарите хомеопати. За допълнителна информация www. homeopathybulgaria.org.

Как стресът разболява щитовидната жлеза?

Всеки четвърти българин страда от изменение на тъканта на щитовидната жлеза или т.нар възли. Често срещани у нас са и състоянията хипотиреоидизъм (намалени функции на жлезата) и хипертиреоидизъм (свръхсекреция на щитовидни хормони). Това сочат данните на специалистите от Университетската специализирана болница по ендокринология в София, след направено изследване на 2033 пациенти през 2012 г. За да променят тази тревожна статистика, хомеопати и холистични лекари обединяват усилия в рамките на Световната седмица на хомеопатията, която ще се проведе у нас от 2 до 9 април 2013 г. Специален гост на инициативата е проф. д-р Аджит Кулкарни, един от най-известните индийски хомеопати. Пред български лекари хомеопатът ще посочи конкретните фактори, които улесняват появата на заболяванията на щитовидната жлеза, ще даде ценни практически насоки за справянето с тях.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатна лекция по хомеопатия в София на 9 април беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *