четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеМинерални соли и пробиотици чистят токсините

Минерални соли и пробиотици чистят токсините

Много по-лесно е да се грижим за здравето си, преди да се появят проблемите, отколкото да лекуваме вече настъпило заболяване, смята д-р Мария Папазова, холистичен лекар. За профилактиката най-голямо значение имат три неща –  минералите, пробиотиците и антиоксидантната защита. Човек не е само язва или бъбрек, или ревматоиден артрит, казва тя. Един дисбаланс повлича след себе си много други, затова целта на лекаря е да открие основната причина за първичния дисбаланс.

Съвременната квантова физика удостоверява и абсолютно категорично доказва, че човек има няколко тела – физичното (или биологично) и още 6, които са невидими за нашите сетива. Второто енергийно тяло е вътре в нас, представено е от 7 основни и общо 144 чакри, в които енергията се върти със скоростта на светлината. За да можеш наистина да лекуваш, е необходимо да се познава цялостната структура на човека, който е изграден от седем тела.

Организмът е единна биоенергийна система

„Непрекъснато опознавам човешкия организъм, който представлява една единна биоенергийна система. Болестта никога не възниква във физическото тяло. Ако не познаваме останалите шест енергийни тела, не можем да помогнем на човека качествено да се излекува, не стигаме до дълбоките причини за болестта. Холистичната медицина е неизбродна. Тя не се идентифицира само с хомеопатия или само с билколечение, или с хранителни добавки, капките на д-р Бах и т. н. Тя е всичко това едновременно като едно висше изкуство, в което трябва да индивидуализираш методите“, разказва д-р Папазова.

Болестта идва като сигнал на душата, а симптомите са езикът, на който тя говори. Голямото изкуство на лекаря е да може да го разтълкува. В медицината отдавна се говори за психосоматика. „Отговорно мога да твърдя, че дори да излезе една пришка, това не става, без душата да даде своя почерк. Душата е сценаристът, а пиесата се играе в тялото“, така поетично д-р Папазова описва произхода на физическите страдания. Например ако една жена има рак на лявата гърда, това в повечето случаи е свързано с проблемни отношения с майката, допълва лекарката. Ако майката е жива, трябва да й прости, да се сприятелят, за да протече лечебният процес по-гладко.

Смята, че ключово понятие днес е епигенетиката, която разширява качествено научните хоризонти. Тя доказва, че условията на живот, на хранене, нашите мисли и стресът влияят съществено върху наследствената информация, като включват или изключват, забързват или забавят някои гени. Класически е опитът с плодовите мушици, които имат ген за бели очи и се размножават при температура около 25 градуса. Ако температурата се повиши до 37 градуса, всички мушици и техните поколения се раждат с червени очи, независимо че генът за цвят на очите не се променя. В тази връзка особено важно от епигенетична гледна точка е да добавяме микронутриенти към основното си хранене.

Минерални соли – как да си ги набавим

Дори с храната да получавахме достатъчно минерали, те не се разпределят правилно в организма. Тогава можем да си помогнем със солите на д-р Шуслер, казва д-р Папазова. Те са основен, епигенетичен фактор за профилактика и лечение. Човек е минерална кристална решетка, а майката може да прави профилактика дори на нероденото си дете още в утробата, като приема необходимите соли. Ефектът от солите е свързан с начина, по който са приготвени, и точното проучване на действието им в човешкия организъм. С тяхна помощ може да се направи успешна профилактика на много заболявания, пояснява лекарката. Тя може да е според сезона. Сега най-актуално е подсилването на имунната система. През лятото може акцентът да е върху водно-солевия баланс при децата – да няма диарии.

Друго важно нещо са пробиотиците – често, поне веднъж на три месеца, трябва да вземаме от тях, независимо какво кисело мляко консумираме. „Големите лекари са ни дали ключ сами да поддържаме здравето си. Ако свикнем да го правим, ефектът е изненадващ! Солите на д-р Шуслер са уникално прост, но ефективен епигенетичен фактор“, заявява д-р Папазова. Една част от солите на д-р Шуслер – тези, които съдържат фосфор, дават енергия на организма, а друга голяма част са и антиоксиданти. В тях е ключът към цялостното ни здраве. Сред солите на д-р Шуслер има и такива, които помагат при спешни състояния – в разстояние на часове подобряват състоянието при възпаления – сол номер 3 (ферум фосфорикум), а сол номер 7 (магнезиум фосфорикум) – при коликообразни и спастични болки.

КОМБИНАЦИИ ОТ ШУСЛЕРОВИ СОЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН

Всеки може да направи своята шуслерова програма с помощта на информацията, която се предоставя от фармацевти и в различни медии. За зимния сезон няма да сбъркаме, ако приложим схемата със солите 3 + 6 + 7, разказва д-р Папазова. Номер 3 се взема сутрин – три до пет таблетки, номер 7 по обед и 6 – вечер, пак в същата дозировка. Бих препоръчала хората да започнат с 5 таблетки, а после да намаляват постепенно дозата на 4 и 3 таблетки, допълва тя. Таблетките се разтварят в топла вода (150-200 мл), пият се на малки глътки. Номер 3 се пие цялата сутрин, а не наведнъж. След обяда докъм 16 ч се пие втората сол и след това – третата. Към това може да бъде добавена сол номер 5 за нервната система и психиката. Това помага, още повече че сега сме леко депресивни поради липсата на дневна светлина и слънце. Нервната система е напрегната.

Сол номер 5 е една от задължителните соли за хора „нерваци“. Солите за регулиране на метаболизма и отслабването са 5, 9 и 10. Ето и комбинация за детоксикация след преяждането по празниците. Организмът се чисти поне 3 седмици, като може да се прави един общ коктейл от 4 соли – 6, 8, 9 и 10, за хората, които имат забързано всекидневие. Слагат се заедно по 4 таблетки (общо 16), заливат се с 300 мл топла вода, носят се през деня далеч от мобилния телефон и се пият на малки глътки. Ако човекът усеща, че е нервен, може да сложи и от сол номер 5. „Аз съм правила всякакви експерименти – пила съм ги поотделно и заедно, виждам, че ефектът е един и същ. Организмът е интелигентен и знае как да разпредели солите според нуждите си“, казва още лекарката.

Солите, които децата трябва да пият от ранна възраст докъм 20 г., са номер 2 и 9. За да имате здрава съединителна тъкан, хубави нокти и коса, изборът са соли 1 и 11. За жените в менопауза е подходяща сол номер 2, която работи върху костния скелет. Тя става и за профилактика на остеопороза. Има комбинация за изчистване на лимфна тъкан – там сол 9 играе важна роля, при подагра, при диабет. Много ми се иска хората с метаболитен синдром, при които обиколката на талията е малко по-голяма (като я защипят отпред, гънката е повече от 2 см), да ползват комбинацията 5, 9 и 10. В началото се вземат по 5 таблетки от номер 10 сутрин, 5 – по обед, и 9 – вечер, препоръчва д-р Папазова. Възможно е да ги намалят след това до 3, защото организмът се регулира постепенно, не става изведнъж. Необходимо е човек да промени и някои навици, ако иска да се поддържа здрав – да се храни начесто. Не е хубаво да се говори за диета – самата дума е психически ограничаваща. По-добре да се коментира индивидуалния стил на хранене.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Медицински Пиявици – цена 7лв на пиявица. Ексресна куриерска доставка на следващият ден до дома ви. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите грижи за тях, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: jeliomir@abv.bg или на PIQVICI.BG Ние сме официалните вносители на Медицински Пиявици тип “Хирудо-Медисиналис” за България, директно от био-фермата производител. Поръчки над 50, 100, 200, 300, и повече броя се таксуват по цени на едро, с безплатна доставка. Цените ни са най-добрите в цяла Европа! 7лв – до 20 пиявици ; 6лв – от 20 – 50 бр ; 5лв – от 50-100 ; 4лв – от 100-200 ; 3лв – от 200-500 ; 1лв – от 500-1000
    При нужда, пиявиците могат да бъдат полагани на специални рефлескорни точки по тялото, както и на болните места и органи от наш практикуващ пътуващ-хирудотерапевт, за което лечение се заплаща допълнително, в зависимост от положената бройка.
    Терапията с хирудо-пиявици се ползва успешно от векове наред и напоследък се радва на възроден интерес у нас, благодарение на хомеопатичните и традиционни методики на лечение на болести. Кръвопускането е ефективен метод за лечение на редица здравословни проблеми и дори са известни не един случай на “съживяване” и “връщане към живот” на редица тежко-болни благодарение на тази методика.
    Пиявиците са небезизвестни и за целите на подмладяването, разкрасяването, прочистването на токсини от тялото (детоксификация), подсилване на организма, стягане на кожата и тъканите и подобряване еластичността й, опъване и изглаждане на бръчките, отслабване, подобряване на тонуса и настроението, получаване на блясък в очите и придобиване на супер-сексапилно излъчване.
    Терапията с пиявици също: прочиства лимфата, подобрява производството на колаген в тъканите и възстановява био-полето на тялото, правейки го по-устойчино на външни вредители и атаки, увеличава имунитета на организма, както и силата и издържливостта му, пречиства кръвта и премахва застоя, подобрява и нормализира кръвообръщението и обмяната на веществата. След терапия, човек се чувства като новороден; подмладен, гъвкав, подвижен и пълен с енергия и живот.
    Хирудотерапията лекува и редица сериозни заболявания, като повишен хемоглобин, високо кръвно налягане, ниско кървно налягане, световъртеж, анемия, тромбофлебити, тромбози-слепване на еритроцитите, тромбоза на артериите и вените – гъста кръв, нарушено кръвоснабдяване, студени крайници, запушване на кръвоносните съдове, отоци, лимфен застой- натрупване на лимфен оток, глаукома, възпаление на зъб, зъбобол, парадонтоза, псориазис, невродермит, екзема, варикозно разширени вени, хемороиди, ревматизъм, артрит, хипертония, сърдечна недостатъчност, бронхит, цироза на черния дроб, възпаление на кожата, доброкачествени тумори и бучки, менструални проблеми, смущения в цикъла, кисти на яйчника, безплодие, ендометриоза и запушване на маточните тръби, миоми, стерилност, заболявания на простатата, простатит, вътре-черепно налягане, мигрена, невроза, безсъние, невралгия, атеросклероза, подагра, костни и ставни заболявания, панкреатит, артроза, артрит, псориазис, екзема, циреи, херпес, ревматизъм, акне, аденомиома, инфаркт на миокарда, подагра, склеродермия, колагеноза, пиорея, кървене от носа, радикулити, неврити, аднексит, гангрена, шум в ушите, инсулт, главоболие, мигрена, стенокардия, диабет, бъбречна недостатъчност, косопад, целулит, наднормено тегло. Изтръпване на краийниците или студени ръце и крака бързо се оправят след само един лечебен сеанс. Изключително добри резултати се постигат с пиявичната терапия при болки в гърба, коленете, врата, раменете, ръцете и ставите.
    Лечението с пиявици е голямо предимство, медицинската пиявица е цяла фармацевтична фабрика, без странични ефекти, така че ако чувствате, че това е вашия метод на лекуване, опитайте го, бъдете близо до природата. Не се бавете и не чакайте най-лошото да ви се случи, поръчайте си пиявици и разрешете проблемите си преди да са настъпили сериозни последствия. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите за тях и за вас грижи, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: jeliomir@abv.bg / piqvici.bg Цена: 7лв на пиявица.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -