Реклама
Начало Новини Безплатни прегледи при кардиолог в София цял месец

Безплатни прегледи при кардиолог в София цял месец

0
Александровска болница
Реклама

Безплатни прегледи при кардиолог обявиха от УМБАЛ Александровска. Специалистите от Клиниката по кардиология там ще консултират хора, които се оплакват от гръдна болка, задух и сърцебиене. Акцията ще продължи цял месец. Началото е на 16 юли, а краят – 17 август 2018 г.

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14 до 19.00ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Болката зад гръдната кост, която понякога се разпространява към шията и лявата ръка, е характерна за различните форми на исхемичната болест на сърцето – стенокардия, известна още като „гръдна жаба“ и най-тежката – инфаркт. При наличие на документация, свързана със сърдечно заболяване (направени изследвания, епикризи и др.), желаещите да се консултират е необходимо да я представят.

Реклама

Болест ли е чувството за задух?

Исхемичната болест представлява увреждане на сърцето, което може да е в различна степен. То се развивя като последица от стесняване или запушване на коронарните артерии. Свързано е основно с атеросклерозата. Исхемичната болест на сърцето или коронарната болест, както е известна в света, има три основни форми: миокарден инфаркт, нестабилна стенокардия и стабилна стенокардия или хронична коронарна болест, които отразяват различните степени на увреждане на сърдечния мускул, както и различните стадии на развитие на болестта.

Лекуват исхемичната болест с бета блокери и инвазивни методи

Реклама

Exit mobile version