Реклама
Начало Любопитно Съдят наша акушерка на Острова, реагирала неадекватно

Съдят наша акушерка на Острова, реагирала неадекватно

0
Реклама

Българската акушерка Маргарита Аврамова ще бъде съдена за поредица от 17 грешки. Делото срещу нея е заведено от Съвета на акушерите и медицинските сестри в Обединеното кралство, пише в. „Дейли мейл“. Аврамова е допуснала грешките, докато е работила в кралската болница в графство Съри (на снимката) през 2009 г. Тя е една от 4-те български акушерки, наети там поради липса на персонал.

Реклама

Колегите на Аврамова забелязали, че тя допуска често грешки още в първите месеци след назначаването й. Включили я в програма за надзор, където била наблюдавана от опитни акушерки. Точно те установили, че българката има проблеми в общуването, не води прецизно медицинската документация на пациентите и често пъти реагира неадекватно. Посочват и някои конкретни грешки на нашенката: смятала да направи инжекция на бебе със спринцовка, съдържаща въздушен мехур, докато била под наблюдението на наставник, не премерила добре кръвното налягане на родилка и не взела подходящите мерки за лекуването на новородено с бавен сърдечен ритъм.

Акушерката Аврамова показала, че има много пропуски в познанията си и затова била уволнена през 2010 г. Българката, която твърди, че в момента работи като акушерка на пълно работно време в клиника в Окстед, поискала отлагане на изслушването пред Съвета по акушерство и медицински грижи, защото била уморена от нощна смяна. Искането й било отхвърлено от съвета, който решил да продължи със случая в нейно отсъствие. Нашата акушерка отрича повечето обвинения и твърди, че не си спомня да е допуснала грешките, за които я обвиняват.

От Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, която обединява акушерки и медицински сестри подозират, че Аврамова може и да е купила дипломата си у нас, с която започнала работа на Острова. 

Асоциацията на професионалистите по медицински грижи проверява случая, съобщи проф. Станка Маркова, почетен председател на организацията. Преди години Аврамова поискала бележка, за да може да работи в чужбина. Представила диплома от Пловдивски колеж за бакалавър. Възможно е документът да е купен, а британците да са се усъмнили и затова да са подложили на щателна проверка знанията на българката, смята проф. Маркова. Акушерките там имали повече правомощия от нашите, затова Аврамова лесно може да се обърка кое бива или не бива да прави. Според проф. Маркова дори в Англия не е работа на акушерката да взема мерки за лечението на новородено. 

Свъзани теми: Искат бременните да имат регламентиран достъп до акушерка 

В „Майчин дом“ чакали Албена 4 дни да роди мъртво бебе

Синдром на внезапната смърт покосил 8-дневно бебе

СНИМКА: КРАЛСКА БОЛНИЦА, ГРАФСТВО СЪРИ

Реклама

Exit mobile version