Реклама
Начало Любопитно Пикът на епидемията от коронавирус се чака към края на февруари

Пикът на епидемията от коронавирус се чака към края на февруари

0
грип настинка болки в гърлото
Реклама

Епидемията от коронавирус ще достигне своя връх през втората половина на февруари. Такава е прогнозата на учени от Лондонския колеж по хигиена и тропическа медицина, съобщава Bloomberg. За прогнозата си те използвали метода на математическото моделиране, използвайки информация за аналогичния щам на коронавирус, който предизвика епидемията от атипична пневмония (SARS) през 2002-2003 г.,  както и данни за настоящата ситуация.

Корона вирус – какви са симптомите и лечението?

Реклама

„Ако приемем, че тенденциите, които наблюдаваме в момента, продължат, пикът на епитемията в Ухан ще настъпи към средата или края на февруари“, коментира един от авторите на проучването д-р Адам Кучарски. Ученият отбелязва, че има известна несигурност в прогнозата, като е възможно разпространението на инфекцията в пика да надхвърли 5% от населението на Ухан. Това означава, че около 500 000 души са в риск да се разболеят.

Според последните данни от китайските официални източници броят на заразените надхвърля 37,5 хиляди души. 2 600 души са се излекували, а 813 починаха от болестта. 

Вижте тук карта за разпространението на корона вируса в реално време по държави, брой заразени и починали.

карта на коронавирус в реално време

Експертите изразяват и опасения, че коронавирусът ще се разпространи широко в Европа. Вече има известен брой случаи за потвърдено предаване на вируса във Франция, Испания и Обединеното кралство. Заразените са били във френски ски курорт, където са били контактни с британец, завърнал се току-що от конференция в Хонконг. 

Слухове, че пиене на белина помага срещу корона вирус

Реклама

Exit mobile version