Реклама
Начало Любопитно Избираме подсъзнателно партньор по… миризмата на мишниците

Избираме подсъзнателно партньор по… миризмата на мишниците

0
Реклама

Човек може да намери най-подходящата за себе си половинка по миризмата на подмишниците. Този естествен аромат може да разкрие здравето на мъжа или жената, а това означава и че е важен в процеса на избор на брачен партньор, пише в. „Дейли мейл“, като цитира д-р Зоуи Кромие. Очевидно хората са в състояние да обработят подсъзнателно богатата информация, която се съдържа в телесната миризма на другите хора.

При първи контакт се задействат всички сетива

Много хора казват, че за да се влюбят, е достатъчно да видят човека. При този първи контакт обаче се задействат не само очите, а още други сетива. Миризмата е един от най-важните аспекти. Учените си направили експеримент – завързали очите на доброволци и ги карали да подушат подмишниците на хора от другия пол, а след това да изберат партньор, който им е харесал. Също така трябвало да оценят гласа на непознатия, без да го виждат. Известно е, че жените харесват по-басовите мъжки гласове, а мъжете – високите тонове в гласа на дамите.

За телесната миризма на човека отговаря цял списък с гени. Той дава сведение за имунитета. Понякога хората се чувстват истински привлечени от миризмата на друг човек. Истинската причина е, че те се чувстват привлечени от цял набор ключови характеристики на другия човек.

Реклама

Тоест ние подсъзнателно търсим максималната генетична съвместимост. Смисълът е децата им да имат ефективна вътрешна система за защита от болести. Освен това човек е способен да проведе този подсъзнателен „тест“ само за 30 секунди – толкова е нужно да оценим привлекателността на потенциалния партньор.

Впрочем в градове като Лос Анджелис и Ню Йорк се организират „срещи на феромоните“. За участие в тях трябва да се предаде тениска, с която човекът е спал. Тя се дава на кандидати, които си избират желания партньор по миризмата. Подходът е напълно оправдан и от научна гледна точка, понеже човешкият нос е способен да разграничи и съвсем незначителни химически различия.

Реклама

Exit mobile version