четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВ Турция присадиха за първи път лице

В Турция присадиха за първи път лице

В Турция трансплантираха успешно ръцете и лицето на самоубиец на двама пациенти. Това се прави за първи път в южната ни съседка, съобщава в. „Сабах“. Операцията в Анталия продължила 12 часа, а в нея участвали 25 лекари.

Трябва да минат критичните първи 15 дни, обяснява шефът на екипа с-р Йомер Йозкан. Колегите му обаче са оптимистични за резултата от трансплантациите.

Семейството на 39-годишния Ахмет Кая се съгласило да даде органите му за трансплантация, след като докторите обявили, че той е в мозъчна смърт. 34-годишният Атила Кавдир, който пострадал тежко от токово удар още като дете, получил двете ръце на мъжа, а също и крака му. На 19-годишния Угур Асар, чието лице било сериозно обгорено, получил това на Ахмет. Според съобщения в турската преса, цитирани от немския в. „Ди Велт“, наложило се лекарите отново да ампутират крака, защото тялото на Атила го отхвърлило. С ръцете обаче засега нямало проблеми. След операцията младият Угур поискал огледало и се усмихнал, пише турската преса. Момчето ще прилича на Ахмет, но няма да е като негов близнак, казал д-р Йозкан.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -