петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноУчен от САЩ открил G-точката

Учен от САЩ открил G-точката

Гинекологът Адам Острженски от САЩ твърди, че е намерил G-точката, съобщава немското сп. „Фокус“.  Лекарят направил откритието си на трупа на 83-годишна полякиня. За G-точката се смята, че е измислица на женските списания и сексолозите. Други лекари обаче твърдят, че тя е място с по-голямо натрупване на нервни окончания.

Твърденията на Острженски сега дават отново тласък на един стар спор. Ученият обаче се надява, че неговото откритие ще се приеме като доказателство за анатомичното съществуване на спорното място. Той смята, че неговите проучвания ще допринесат да по-добро разбиране на женската сексуалност. Гинекологът планира още аутопсии, за да продължи научната си работа.

G-точката се намирала точно там, за където се говорело отдавна – на няколко сантиметра навътре по вагиналната стена откъм корема. Опонентите на теорията за ерогенната зона обаче веднага скочиха, че няма гаранция дали откритата от гинеколога структура действително е прословутата точка. Не било достатъчно идентифицирането й само при една жена. Освен това тя вече не била жива и нямало как да я попитат какво мисли за откритието на лекаря.

Свързана тема: G-точката не съществува, твърдят учени от САЩ

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -