четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСексът ставал по-добър с годините

Сексът ставал по-добър с годините

Сексът става все по-добър с годините, твърдят американски учени от университета в Сан Диего, които направиха голямо проучване сред възрастни жени. Проучването било сред 800 жени на средна възраст 67 г. Изненадващо се оказало, че най-пълноценният полов живот водят най-младите, но и най-възрастните в групата.

Две трети от 80-годишните бабки например казали, че са доволни от сексуалните си преживявания, въпреки че само една от пет изпитва силно желание за подвизи в леглото. 67% от сексуално активните в същата възрастова група, заявили, че винаги или повечето пъти постигат оргазъм. Според експертите това е признак, че нещата наистина стават по-добри с годините. Възрастните дами се отдавали на милувки, за да запазят стабилна връзката си. С годините се установявала емоционална и физическа близост с партньора, която сама по себе си можела да бъде достатъчна за сексуално удовлетворение.

Резултатите, публикувани в The American Journal of Medicine също показали, че е възможно да се постигне сексуално удовлетворение дори само с докосване и галене на дългогодишния партньор. Любопитното е, че почти половината от 80-годишните казвали, че изпитват оргазъм през повечето време, въпреки че нямат силно сексуално желание. В контраст в традиционния причинно-следствен модел, където желанието предхожда секса, проучването показва, че жените го правят по много причини, които може да включват утвърждаване или заздравяване на сексуалната връзка, обобщава д-р Елизабет Барет-Конър, автор на изследването.

Не само че най-старите жени се оказали най-доволни като цяло, но те били и тези, които най-скоро са били сексуално активни и са изпитали оргазъм, подобно на най-малките участници, добавя съавторът Сюзън Тромпетер. „Открихме, че сексуалната активност невинаги е необходимо за сексуално удовлетворение. Тези, които не са сексуално активни, може да са постигнали сексуално удовлетворение чрез докосване, милване, или други интимности, установени през годините на дългата връзка“, заключава тя.

„Емоционална и физическа близост с партньора може да бъде по-важно, отколкото да изпитват оргазъм. Подходът към женското сексуално здраве, при който фокусът е върху сексуалното удовлетворение, може да е по-полезен за жените, отколкото фиксирането върху женската сексуална активност или фригидност“, коментира още Тромпетер.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -