Реклама
Начало Любопитно Алергията пази от тумор в мозъка

Алергията пази от тумор в мозъка

0
алергия alergia сенна хрема
Реклама

Алергията намалява вероятността от появата на тумор в мозъка, глииома, особено при младите жени, съобщава News Track India. Изводът е направен след анализ на лабораторни проби кръв, изследвани десетилетие преди появата на този вид тумор.

Хората, в чиято кръв учените откри особени антитела, свързани с алергична реакция, се сблъсквали с глиома почти на 50% по-рядко, става ясно от научна разработка, публикувана в Journal of the National Cancer Institute. Възможно е концентрацията на антитела, свързани с алергия, да позволява на имунитета да работи постоянно в активен режим, като не дава възможност на рака да се развива, коментира Джудит Шварцбум от университета в Охайо.

Доказано било и още нещо: ако в кръвта на жената присъстват особени антитела, свързани с алергията, то при нея рискът от най-разпространения мозъчен тумор – глиобластом, е наполовина по-малък. При мъжете подобна връзка не била установена.

Реклама

Рискът от появата на този тумор била с 20% по-ниска при мъжете, които имали два вида особени антитела и трети вид антитела с неизвестна функция. Глиобластомата се отличава с висок процент на смъртност. Дори при назначено лечение обикновено пациентът живее около година. Под 10% от болните живеят 5 г.

СНИМКА: ТК

Реклама

Exit mobile version