В реалния живот Джеймс Бонд щеше да е импотентен

PRINT

Във филмите Джеймс Бонд оцелява във всякакви ситуации и е суперчовек. В новия си филм „Спектър“, който излиза през 2015 г., екшънът отново върви с пълна пара – върху него се сгромолясва цяла фасада на сграда. Във филма Бонд се измъква с леко кървяща рана на главата. Ако беше истински човек обаче в реалния живот той щеше да е много болен. Това става ясно от публикация на д-р Ян Мичъл, психолог и невролог, в британското научно издание newswise.com.

Лекари и учени анализираха лошите навици на филмовия супергерой – тежък алкохолик, който страда от сексуални и еректилни смущения, твърде инертен е физически и психически, и показва агресивно поведение.

Многобройните падания и ръкопашни битки, в които Бонд участва, неминуемо щяха да доведат до мозъчна травма. Краткосрочните последици от нея са повръщане, световъртеж, замъглено зрение и неясен говор. По-тежки са последиците, ако бъдат засегнати най-чувствителните райони в мозъка – префронталния кортекс (намира се директно зад челото) и амигдалата. Това може да се отрази на социалното поведение на човека. Хората с такава травма често са агресивни и прекалено емоционални.

В реалния живот Бонд щеше да е импотентен с голяма вероятност. Първо заради травмите на главата и на второ място – заради прекалената консумация на алкохол. Суперагентът обръща до 30 мартинита с водка на седмица, което означава, че има риск той да стане тежък алкохолик. Да не говорим за риска от цироза и рак на черния дроб. Учените открили това, след като изчели всички книги за героя и преброили броя на питиетата му. Бонд пие 4 пъти повече от препоръчаните дневни дозо от британските здравни власти!

[Общо: 3    Средно: 5/5]
В реалния живот Джеймс Бонд щеше да е импотентен беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *