Руски учени създадоха универсално лекарство за всичко

PRINT

Група учени от Оренбургската медицинска академия работи над създаването на ново успокоително лекарство от просено брашно – милиацин, съобщава сайтът „Медикфорум“. Медикаментът, съставен изцяло от природни съставки, служи едновременно за много неща – помага срещу стрес, повишава имунитета и защитава черния дроб от въздействието на химикали. Уникалното при милиацин е, че при толкова положителни качества няма никакви странични ефекти.

Препаратът е създаден от катедрата по патофизиология в Оренбург, но засега е тестван само на лабораторни мишки. В момента се търсят спонсори за клинични изпитания върху хората. Лекарството ще е полезно както за възрастните, така и за децата, казва Алла Кирилова, една от екипа, създал милиацин. Той ще помага на организма да си изработи по-бързо имунитет след имунизация. Лекарството ще намира приложение и при химиотерапия. То ще защитава черния дроб на болните от въздействието на вредните лъчи при лъчелечение и от страничните ефекти на медикаментите за рак.

Ако при изпитанията върху хора получим същите резултати като при опитните мишки, целият ни огромен труд ще бъде осмислен, казва и Борис Фролов, шеф на катедрата по патофизиология. Друго важно предимство на новия препарат е ниската му цена. Суровината е евтина и лекарството няма да струва скъпо, добавя Фролов. Разработката на оренбургските учени вече получава международни награди, въпреки че още не е получила достъп до пазара. Последната е диплом от международна изложба за нанотехнологии, връчен за хепатопротективните функции (защитаващи черния дроб) на новия препарат.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Руски учени създадоха универсално лекарство за всичко беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *