Розацеята вдига двойно риска от паркинсон

PRINT

Пациентите с розацея имат двойно по-голям риск да се разболеят от паркинсон в сравнение с другите хора. Това установи проучване на университета в Копенхаген, цитирано от Med Page Today. Освен това неврологичното заболяване се проявявало с около 2,4 години по-рано при хората с розацея.

Проучването е осъществено при 22 387 души, диагностицирани с болестта на Паркинсон. Средната възраст, на която се проявява болестта с треперене на ръцете и нарушения в моториката, е 75.9 години. Данните на тези пациенти били съпоставени с тези на 68 053, при които на средна възраст 42,2 години е била поставена диагноза розацея. Розацеята е широко разпространено възпалително заболяване на лицето (на снимката). Проявява се чрез зачервяване, пъпчици и възпалителни възелчета.

Според статистиката болестта на Паркинсон се среща с честота 3,54 на 10 000 човешки години при хора без заболявания и 7,62 сред пациентите с розация. Проучването има и положителен извод. Оказва се, че лечението с тетрациклини намаляват риска от развитие на паркинсон, независимо от наличието или отсъствието на розацея. Учените все още не знаят как точно работят антибиотиците в случая.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Розацеята вдига двойно риска от паркинсон беше последно модифицирана от: март 24th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *