Прекалено тесните джинси може да увредят нерви и мускули на краката

PRINT
тесни джинси

Модерните свръхтесни джинси „скини“ могат да увредят мускулите и нервните окончания на краката и стъпалата. Това пък ще доведе до проблеми с ходенето. Учени публикуваха случая на 35-годишна австралийка, който може да се окаже симптоматичен за много от любителите на „скини“ джинси.

Проф. Томас Едмънд Кимбър от болницата „Роял Аделаида“ съобщава, че твърде тесните панталони притискали до такава степен нервните окончания и кръвоносните съдове, че жената получила изтръпване на стъпалата и краката. Тя едва ходела и веднъж дори се сринала на улицата. Прасците й били отекли до такава степен, че трябвало да срежат панталоните, за да ги махнат.

Проф. Кимбър установил, че мускулните влакна, както и нервните пътища на подбедрицата били наранени от постоянното притискане чрез джинсите. Това довело до състояние, което лекарите наричат Kompartment Syndromе. Синдромът се отнася до състояние на повишено налягане в тъканите, което възниква при стесняване на мускули и почти нееластична съединителна тъкан и което води до намаляване на кръвоснабдяването на тъканите. По този начин възникват увреждания на кръвоносните съдове, нервните окончания и мускулите.

Медиците и преди са изследвали начина, по който твърде тесните дрехи могат да ни разболеят. Прилепналите джинси могат да премажат нерв, който минава от таза към крака и така да предизвикат Meralgia paraesthetica (Синдром на Бернард Рот). Щетата при нервите се усеща с бодежи, парене, болки и изтръпване на бедрото. Според медиците тесните джинси могат да станат причина дори за киселини и болки в корема. Такъв бил случаят при 80% от пациентите, които се оплаквали от подобни симптоми.

Мъжете също трябва да са предпазливи с модните прилепнали панталони. Те водят до прегряване на тестисите, а това крие риск от влошаване на репродуктивните способности. В практиката се наблюдавали и случаи на изместване на тестисите, така че семенните торбички не можели да се движат повече свободно.

Източник: Medizinauskunft.de

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Прекалено тесните джинси може да увредят нерви и мускули на краката беше последно модифицирана от: януари 30th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *