Откриха устойчиви на антибиотици бактерии отпреди 700 г.

PRINT
лекарства лечение

Резистентността към антибиотици не е някакво съвременно явление. Екипът на Кристел Десню от университета Екс-Марсел откриха в човешки екскременти на над 700 г. микроорганизми с гени, устойчиви на антибиотици, предаде сайтът „Ремедиум“. Те са намерени при разкопки в Белгия на мястото на обществена тоалетна, но се срещат и в организма на съвременните хора.

При лабораторния анализ се изяснило, че макар хората, живели преди 700 г, и днешните да се хранят по съвсем различен начин, храносмилателният тракт си прилича в много голяма степен. По мнението на експертите вирусите, чието ДНК е било намерено сега, гарантират нормалния живот на добрите бактерии в стомашно-чревния тракт.

Сред древните гени на вирусите обаче се били открити и такива, устойчиви на антибиотици и токсични вещества. При това те изобщо не са били в контакт със съвременните медикаменти, които са разработени и приложени за първи път през ХХ век. Освен това тези лечебни субстанции може да се срещнат и в природата, затова и някои вируси и бактерии са добили устойчивост към тях.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Откриха устойчиви на антибиотици бактерии отпреди 700 г. беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *