Недостиг на желязо у бременната провокира аутизъм

PRINT
бременна бременост

Недостигът на желязо в храната по време на бременността може да повлияе за раждането на дете аутист, съобщава Diabet Insider. Плодът получава всички хранителни вещества чрез организма на майка си. Затова е много важно бременната да яде правилно. Връзката между желязото и риска от аутизъм е направена от учени в Университета на Калифорния.

Наблюденията са върху 520 двойки – майки и деца с аутизъм. Имало и контролна група от 346 двойки, в които децата били здрави. Жените били питани дали са вземали добавки с желязо, като се започне с първия триместър до началото на бебето. Отчетени са и рисковете от развитие на аутизъм – затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Язвички мъчат повечето аутисти, двете болести са свързани
Откриха връзка между аутизма и мръсния въздух 
Аутизъм, депресия и шизофрения с общ произход?

Анализът показал ясен извод – хранителните добавки с желязо намалявали риска от аутизъм при бебето. При жените над 35 години вероятността от раждане на дете с такова разстройство скачала 5 пъти, ако не получавали достатъчно желязо. Този елемент е решаващ за развитието на мозъка. Той помага за оформянето на невротрансмитери, за формирането на защитната миелинова обвивка на невроните и работата на имунната система. За бременните е полезна и фолиевата киселина.

Източник: Diabet Insider

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Недостиг на желязо у бременната провокира аутизъм беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *