Момичетата на затлъстели майки карат ранен пуберитет

PRINT
бременна бременост

Дъщерите на жени, които по време на бременността си са имали затлъстяване и дори гестационен диабет, обикновено карат ранен пубертет. Това става ясно от ново проучване, проведено от служители на компанията Kaiser Permanente. За целта експертите анализирали данни от 421 момичета и техните майки, съобщава научното издание Science Daily.

Участниците били проследявани в продължение на 6-8 години. Всяка година момичета идвали в клиниката. Медиците измервали тяхната височина, тегло и други параметри от физическото им развитие. Така учените установили, че при момичета, чиито майки са страдали от затлъстяване преди бременността и гестационен диабет, окосмяването в гениталната област се появявала 2,5 пъти по-често отколкото при другите им връстници.

Експертите отчели различни фактори, които биха могли да повлияят на резултатите, включително етническата принадлежност, нивото на семеен доход и възрастта на майката по време на нейната първа менструация. Учените установили още, че по-ранното полово съзряване повишавало риска от различни проблеми със здравето в юношеска и зряла възраст като затлъстяване, диабет тип 2, синдром на поликистозните яйчници и дори рак.

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Момичетата на затлъстели майки карат ранен пуберитет беше последно модифицирана от: април 15th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *