Масло от гроздови семки пази от диабет и болно сърце

PRINT

Високите нива на линолова киселина в организма помага на хората да страдат по-рядко от сърдечно-съдови заболявания и инсулинова резистентност, която води директно към диабет. Това разкрива ново проучване, проведено в Университета на щата Охайо. Наблюденията се отнасят както за мъжете, така и за жените. Линоловата киселина се свързва още с по-голяма мускулната маса и по-ниски нива на възпаление, съобщава Zee News.

Линолова киселина спада към омега-6 ненаситените мастни киселини. Един от най-добрите източници за нея е маслото от гроздови семки. Линоловата киселина е около 80% от мазнините в тях. Тя се съдържа в по-големи количества и в царевичното масло.  Затари генетичните модификации на царевицата и други растения обаче хората консумират все по-малко линолова киселина.

Нещо по-лошо за нуждите на съвременната хранителна индустрия полезната линолова киселина се подлага на хидрогениране. Така тя се втвърдява и е по-удобна за ползване в производството. Само бе по този начин тя се превръща в трансмазнина, за която се знае, че  е изключително вредна. В повечето от мазнините за всекидневна употреба – соево или слънчогледово, линоловата киселина представлява само 20% от общото количество мастни киселини.

[Общо: 2    Средно: 4/5]
Масло от гроздови семки пази от диабет и болно сърце беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *