Консервираните храни са полезни за здравето

PRINT

Ако сезонът не предлага пресни плодове и зеленчуци, спокойно можете да ги заместите с консервирани. Те също са полезни за здравето, заявиха от Университета на Калифорния. Все пак по-добре е да ядете консерви, отколкото да се лишавате от плодове и зеленчуци. Има малък риск по този начин да приемете също и повече калории и захар, но това може да се избегне с внимателно прочитане на етикета за добавките. Гледайте и да няма много сол.

Консервите също дават витамини и други полезни вещества

За проучването си учените анализирали данните от 42000 деца и възрастни. Експертите изчислили общото качество на начина на хранене на доброволците, като щателно проучили какво ядат те, пише The ​​Daily Mail. Целта на анализа не е била да установи дали консервите превъзхождат пресните плодове и зеленчуци. Изводите обаче сочат, че в повечето случаи те спокойно могат да заместят свежите продукти.

При възрастните, които консумирали консервирани плодове и зеленчуци, средното качеството на храната било равно на 49 по скала от 0 до 100, а това на други, които не ядат тези храни – 47,4. Приблизително 11% от доброволците съобщили, че ядат всеки ден консервирани зеленчуци и плодове.

Децата, които ядат консервирани зеленчуци и плодове, консумират също повече протеини, витамин А, калций и магнезий. Учените предполагат, че хората, които ядат плодове и зеленчуци в консерва, често ги консумират също пресни или замразени. Все пак експертите поясняват, че качеството на консервите е различно. Съветват хората да купуват тези, които съдържат по-малко сол и захар. Препоръчват консервираните плодове и зеленчуци да се оцеждат и мият преди употреба.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Консервираните храни са полезни за здравето беше последно модифицирана от: април 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *