Комбинация от хапчета за диабет и кръвно става за лечение на рак

PRINT
имунна система

Комбинацията от метформин (популярно лекарство за диабет, което се продава под различни търговски марки) и препарата сиросингопин (Syrosingopine), който се дава при високо кръвно, се справя успешно с ракови клетки. Изводът е на учени от Университета на Базел. Известно е, че метформин не само понижава нивото на кръвната захар, но има също така противоракови свойства. Проблемът е, че този ефект не може да се постигне със стандартната доза на лекарството. По-високата доза пък е свързана със странични ефекти.

Експертите от Университета на Базел търсели да намерят лекарство, което повишава ефективността на метформин в борбата срещу рака. В крайна сметка те открили такова лекарство – сиросингопсин, пише специализираното издание Medical Xpress. Комбинацията от двете активни съставки се оказала в състояние да се справи с различни видове рак. При  левкемия например коктейлът унищожил почти всички ракови клетки, без да навреди на здравите клетки.

При мишки със злокачествени тумори на черния дроб спряло увеличаването на дроба благодарение на двете лекарства – метформин и сиросингапсин. Освен това туморни възли намалели. При някои гризачи туморът изчезнал напълно. Според експертите метформинът блокирал клетъчното делене в митохондриите на раковите клетки. Сиросингапсинът пък предотвратявал усвояването на захари. Раковите клетки не разполагали с достатъчно енергия и умирали.

Източник: Medicalxpress.com

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Комбинация от хапчета за диабет и кръвно става за лечение на рак беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *