Големият бюст съкращава живота с 5 г.

PRINT

Голeмият женски бюст повишава самочувствието и привлича мъжкото внимание, но може да стане причина за съкращаване на живота на жената с няколко години, пише руският сайт „Медикфорум“.

Англичанката Джейн Кларк например всяка сутрин взема болкоуспокояващи, само за да издържи до вечерта. Вече и хапчета не помагат дори за най-простите дейности, като например вземането на вестника от пощенската кутия, които причиняват болка в рамената и врата. Може да се предположи, че 64-годишната съпруга на общопрактикуващ лекар страда от хронично заболяване. Болката обаче е причинена от чисто анатомична причина – твърде голям бюст. Само пластична хирургия за намаляване на размера може да подобри драстично качеството на живот на Джейн.

Този проблем се среща все по-често. Средният размер на гърдите се увеличава, а магазините за бельо докладват за рекордни продажби на големи сутиени. Но за жените равносметката от гледна точка на здравословния ефект е тъжна – те се оплакват от силни болки в гърба и ръцете, от мигрена, кожни обриви и дори изкривяване на гръбначния стълб.

Наскоро публикувано изследване в списание за пластична и реконструктивна хирургия показва, че жените с твърде големи гърди живеят средно с 5 г. по-малко от повечето хора, ако не намалят бюста си. Една от основните причини за увеличаването на гърдите при съвременните жени е употребата на храни с високо съдържание на калории, а също и епидемията от затлъстяване.

Изследвания показват, че момичетата, които още от малки наблягат на бургери и понички, имат по-висока вероятност на голям бюст. По-нататък растежът се влияе от фактори като женския полов хормон естроген, орални контрацептиви и хормоно-заместителна терапия. Дори ако започнат живота си на възрастни със средно големи гърди, жените рискуват с годините да увеличат размера значително.

СНИМКА: SXC

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Големият бюст съкращава живота с 5 г. беше последно модифицирана от: април 18th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *