Диетата с малко калории подобрява сексуалния живот

PRINT
диета за отслабване високо кръвно

Ако намалите калориите, не само ще свалите килограми. Учените открили още една голяма полза от ограниченията в храната – то оказва положително влияние върху качеството на сексуалния живот. Поне такива са изводите на проучване на Центъра за биомедицински проучвания Пенингтън. В него участвали 218 доброволци, които нямали наднормено тегло, пише Hindustan Times.

70% от участниците били жени (средна възраст 38 години). Доброволците отговаряли на въпроси за настроението, съня и либидото три пъти – в началото на изследването, след 1 г. и 2 г. по-късно. Проучването показало, че диетата за отслабване чрез намаляването на калориите с 25% повишава качеството на живот и укрепва здравето.

Групата на нискокалорична диета отслабнала средно с 7,6 кг за 2 години, а контролната група – по-малко от 0,5 кг. Нискокалоричната диета подобрявала настроението, общото здравословно състояние, намалявала стреса и повишавала либидото. Доброволците, които отслабнали повече от останалите, станали по-енергични и по-рядко се оплаквали от промени в настроението. Не на последно място сънят им станал по-дълбок и спокоен.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Диетата с малко калории подобрява сексуалния живот беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *