Бирата виновна за болките в коленете

PRINT

Любителите на виното по-рядко страдат от болки в коленете в сравнение с почитателите на бирата. Пиенето на пиво увеличава вероятността да развият артрит, пише The Daily Mail. Изданието цитира научната работа на Университета в Нотингам.

Експертите проучили навиците на 2000 мъже и жени на възраст 45-86 години, които имали артрит на коляното или бедрото. Те били сравнени с контролна група от 1000 здрави индивиди. В сравнение с въздържателите доброволците, които пиели 20 или повече били на седмица, получавали увреждане на колянната става 93% по-често. При тях било също така два пъти по-вероятно да имат проблеми с тазобедрената става.

Резултатите били подкрепени от сравнение с мъжете, които пиели 6 чаши вино седмично. При тях е изчислено, че вероятността да страдат от артрит на коляното е с 44% по-малко. Хората, които пият най-малко 7 чаши седмично, намалявали риска повече от два пъти. Във виното се съдържат антиоксиданти и полифеноли, които пазят от възпаления. Бирата пък увеличава нивата на пикочната киселина, която уврежда ставите.

Източник: The Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Бирата виновна за болките в коленете беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *