Върнаха безплатните лекарства на ветераните

PRINT
аптека лекарства с рецепта

Ветераните от войните отново ще поучават безплатните си лекарства, след като нормативни неуредици ги лишиха за известно време от тази привилегия. В „Държавен вестник“ (бр. 67 от 31.08.2012 г.) е публикувана Наредбата за реда за предписване, отпускане и контрол на лекарствени продукти и дентална помощ на ветераните от войните.

Редът за получаване е както досега. Ветераните няма да заплащат нищо в момента на получаването на медикаментите. Новото е, че лекарствата ще се получават от аптеки, които имат сключени договори с НЗОК. По-рано ги вземаха само  аптеки със сключени договори със съответната община. Наредбата казва още, че за всички случаи до момента, в които ветераните са заплатили получаваните лекарства, направените разходина ще им бъдат възстановени.

За първи път е предвидено ветераните от войните да получават и безплатна дентална медицинска помощ, която се състои в осигуряването на две зъбопротези, в рамките на две години, всяка на стойност 200 лв. Разходите за тях ще се покриват от държавата.

Списъкът с международните непатентни наименования на лекарствени продукти по чл. 2, ал. 1 от Наредбата за реда за предписване, отпускане и контрол на лекарствени продукти и дентална помощ на ветераните от войните, е публикуван на интернет страницата на МЗ в раздел „Нормативни актове“, „Правилници, инструкции и заповеди“.

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Върнаха безплатните лекарства на ветераните беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *