Увеличават с 15% заплатите в Александровска

PRINT

Средно с 15 % се увеличават заплатите на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в УМБАЛ „Александровска“. Заповедта за увеличението е подписана днес от и. д. изпълнителен директор на болницата д-р Костадин Ангелов след проведени преговори със синдикатите в лечебното заведение по новия колективен договор, който ще бъде подписан до края на седмицата.

Увеличението на възнагражденията влиза в сила със задна дата от 1 февруари 2013 г. и ще стане на три стъпки. Втората стъпка влиза в сила от 1 март 2013 г., а третата индексация ще е от 1 април 2013 г. Увеличение на заплатите, но два пъти по-ниско, ще получат служителите в администрацията на болницата. Техните възнаграждения ще бъдат повишени с около 7%.

Ръководството предвижда и раздаването на допълнителни трудови възнаграждения под формата на клинични пътеки, в зависимост от работата и резултатите на отделните клиники и от коригирането на предвидените средства по клинични пътеки, определени от СЗОК. Освен това се търсят възможности и за допълнителни възнаграждения на работещите по време на великденските празници, както и увеличение на средствата за допълнителните финансови стимули за научните степени „доктор по медицина“ и „доктор на медицинските науки“.

От 15.03.2013 г. (петък) всички дежурни екипи в болницата вече получават топли и студени ободряващи напитки, както и се подсилва храненето на персонала по време на дежурства. 

Свързани теми: Д-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска

Наши учени откриха как да лекуват деменция при паркинсон

Изследват туморни маркери с техника последно поколение

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Увеличават с 15% заплатите в Александровска беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *