Удължиха срока за правото на помощ за ин витро

PRINT
бременна бременост

Срокът на валидност на заповедите за финансиране за инвитро процедурите беше увеличен от шест месеца на една година с промени в Правилника на Фонда за асистирана репродукция от 8 юни т.г. По този начин по-голям брой жени с репродуктивни проблеми получават шанс да имат свое дете, съобщават от здравното министерство. Освен пациентките със злокачествени заболявания, с предимство при разглеждане на заявленията вече се ползват и жени, които имат други медицински причини.

Общественият съвет разглежда всеки конкретен случай след представяне на необходимата медицинска документация. С други промени в Правилника беше облекчен и административния ред за получаване на документите, даващи право на финансиране от Фонда за асистирана репродукция.

От началото на 2012 г. до 30 юни 2316 жени са получили заповеди за започване на инвитро процедури от Фонда за асистирана репродукция, става ясно от отчета му за първото шестмесечие на годината. Осигурено е финансиране на 1523 процедури в 24-те лечебни заведения, с които Фондът има сключени договори.

През 6-те месеца на годината след инвитро процедури и последваща бременност са родени 436 деца. Към момента 472 жени са бременни след успешно проведени процедури.

Общо през периода Фондът за асистирана репродукция е одобрил 2255 заявления за първи, втори и трети опит, част от които са подадени в края на 2011 г. В същото време през тази година постъпилите заявления от пациенти са 2085. Изразходваните средства за дейността на Фонда от 1 януари до 30 юни са в размер на 6 467 945 лв. През този период работата на Фонда е била проверявана 4 пъти.

Свързани теми: Регистърът за ражданията вече е достъпен онлайн

В 50% от случаите на безплодие причината е у мъжа

„Майчин дом“ открива ин витро клиника

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Удължиха срока за правото на помощ за ин витро беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *