Таксата за лекар на пенсионерите става 1 лв. от 2014 г.

PRINT

Депутатите приеха на второ четене бюджета на НЗОК за следващата година. От 129 народни представители, 86 бяха „за“, 31 – „против“, а 12 се въздържаха. Със закона се актуализира и тазгодишният бюджет на касата – 27 млн. лева, спестени от парите за подслушване, трябва да постъпят в хазната на НЗОК още тази година. С бюджета за Здравната каса догодина се предвижда още пенсионерите да плащат само по левче за посещение при личен лекар. Включени са също ваксините за задължителни имунизации и реимунизации да се финансират от здравното министерство през 2014 г. Ведомството ще трябва да възстанови на НЗОК чрез трансфер сумите, които касата е заплатила за доставените количества ваксини за задължителни имунизации и реимунизации в периода 1 януари – 1 април 2014 г.

Здравното ведомство ще плаща и за дейности по асистирана репродукция, започнали през 2013 г. и са завършили през 2014 г. в частта, която е извършена през 2014 г.

Дебатите по бюджета на касата обаче се превърнаха в литературно четене, което започна с реплика на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова към колегата й от БСП Мая Манолова. „Потвърдихте впечатленията ми, че не разбирате нищо от здравеопазване, но не разбирате и от право. Може би в обучението ви в Москва сте се ограничили в изучаване на манифеста на комунистическата партия. Силно се надявам поне да сте прочели „Престъпление и наказание“ на Достоевски“, обяви Атанасова. „Чела съм „Престъпление и наказание“, чела съм и „Идиот“, репликира Манолова.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Таксата за лекар на пенсионерите става 1 лв. от 2014 г. беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *