Технически проблеми спряха издаване на европейска здравна карта

PRINT
ЕЗОК здравна карта

Издаването на Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) в момента е блокиран по технически причини. Проблемът е извън преките компетенции на НЗОК, съобщават финансовата институция. Състои се в това, че заявленията за издаване на ЕЗОК не могат да се верифицират. Процесът по издаването на картите ще се забави.

ЕЗОК е документ, с който всеки българин може да получи спешнаи неотложна медицинска помощ в страните от ЕС, когато пребивава там за кратък период от време. Обикновено тя се издава при поискване и важи за срок от една година.

Как да ползваме безплатно лекар по време на отпуска у нас и в чужбина

Създадена е организация районните здравноосигурителни каси да обработват заявленията при пълен работен капацитет, за да се преодолее забавянето, уточняват от НЗОК.

Ако ви предстои пътуване в чужбина, може да поискате от РЗОК да ви издаде Удостоверение. Това замества временно ЕЗОК и важи за срок от 2 месеца. От касата се извиняват на гражданите за причиненото неудобство.

[Общо: 2    Средно: 4.5/5]
Технически проблеми спряха издаване на европейска здравна карта беше последно модифицирана от: март 25th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *