Спешни случаи с деца се пренасочват към Пирогов, Александровска и НКБ

PRINT
Александровска болница

Спешните случаи с деца вече ще се пренасочват към „Пирогов”, Националната кардиологична болница (Трета градска) и „Александровска”. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването. Информиран е и Центърът за спешна медицинска помощ – София, като транспортът на деца ще се осъществява до лечебните заведения със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите. Промяната важи от 27 ноември и ще продължи най-рано до 5 януари.

Причината е напускане на двама от тримата анестезиолози в Специализираната болница по педиатрия. Лекарите са подали оставка след смъртта на 3-годишното дете, което почина след обикаляне в три болници. Временно изпълняващият длъжността директор – доц. Димитър Калайков, обясни пред Нова телевизия, че напусналите лекари са едни от най-важните специалисти. В момента имало само един анестезиолог, който обаче е в отпуск. От Педиатрията се надяват, затварянето на интензивното отделение да е временно – до 5 януари 2020 г.

България е сред малкото страни в ЕС, където няма една голяма Национална детска болница. това затруднява сериозно достъпа до лечение, особено на по-тежките случаи, тъй като родителите не знаят към какъв специалист да се обърнат.

Педиатри искат безплатни лекарства за децата до 18 г.

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Спешни случаи с деца се пренасочват към Пирогов, Александровска и НКБ беше последно модифицирана от: ноември 28th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *