Рокади в борда на директорите на „Пирогов“

PRINT
Пирогов

Здравният министър Десислава Атанасова увеличи състава на борда на директорите в „Пирогов“  от трима на петима членове и подмени всички освен директора проф. Димитър Раденовски. От 20 юни 2012 г. се освобождават д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров. Техните правомощия са прекратени без да са освободени от отговорност, уточняват от МЗ.

Като нови членове в борда влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова. Звездица Велизарова притежава магистърска степен по „Финанси“. От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит“ на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит“ в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по „Финанси“ и „Икономика и управление на промишлеността“. Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност „Право“, има и второ висше образование по икономика. Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен. В 7-дневен срок новоназначените членове на съвета на директорите трябва да сключат допълнително споразумение към договора за възлагане на управлението на лечебното заведение. Новият съвет на директорите трябва да предприеме необходимото за вписване на промяната в Търговския регистър в срока по чл. 6, ал. 2 от Закона за търговския регистър.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Рокади в борда на директорите на „Пирогов“ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *