Разрешиха замесител на изтеглено от пазара лекарство за епилепсия

PRINT
лекарства хапчета

Изпълнителната агенция по лекарствата разреши преди дни употребата на лекарства, които са идентичен заместител на изтегленото от България хапче за епилепсия ривотрил. Липсата му предизвика сериозен обществен интерес. От 17 февруари у нас вече са налични лекарствените продукти Clonarex 0.5 mg tabl. и Clonarex 2 mg, tabl., с активно вещество клоназепам (clonazepam). Притежател на разрешението за употреба е Рекс Фармасютикълс ЕООД. Clonarex e генеричен лекарствен продукт, референтен на Rivotril tablet 0,5 mg x 50 и Rivotril tablet 2mg x 50, съобщават от Агенцията по лекарствата.

Съгласно действащото законодателство, за да бъдат достъпни Clonarex 0.5 mg tabl. и Clonarex 2 mg, tabl за българските пациенти е необходимо притежателят на разрешението за употреба да подаде необходимите документи в Националния съвет по цени и реимбурсиране, който е компетентния орган за включването му в Позитивния лекарствен списък. Clonarex има същите показания като оригиналния лекарствен продукт, съгласно одобрената от ИАЛ Кратка характеристика на продукта.

Ривотрил е едно от многото лекарства, изтеглени от пазара у нас заради прекален натиск за сваляне на цените. Дистрибуцията му става икономичски неизгодна.

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Разрешиха замесител на изтеглено от пазара лекарство за епилепсия беше последно модифицирана от: юли 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *