Проф. Славов и д-р Пенков са новите зам.-министри

PRINT

Проф. Чавдар Славов (на снимката) и д-р Бойко Пенков са назначени за заместник-министри на здравеопазването от министър-председателя Пламен Орешарски. Проф. Славов завършва Висш медицински институт, гр. София, специалност „Урология“ и магистратура по „Здравен мениджмънт“ в УНСС. Специализирал е във Франция, Белгия, Великобритания и САЩ по урология, трансплантология и реконструктивна урология; организация на бъбречната трансплантация, лапароскопска хирургия.

През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването. В периода 2010-2013 г. е национален консултант по урология, бил е началник Клиника по урология в УМБАЛ „Александровска“. През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на УМБАЛ „Св. Анна“. Трудовият си стаж започва в Окръжната болница, гр. Кюстендил и Медицинска академия в София. Владее руски, френски и английски език.

Д-р Бойко Пенков завършва магистратура по „Медицина“ в Медицинска академия и „Стопанско управление – здравен мениджмънт“ в Университет „Проф. Асен Златаров“, гр. Бургас. Притежава дипломи по „Болничен мениджмънт“ и „Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт“, „Белодробни болести“, „Вътрешни болести“ от Медицинския университет в София. Изучавал „Администрация в здравеопазването“ в JICA, Япония. Владее английски и руски език.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Проф. Славов и д-р Пенков са новите зам.-министри беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *