сряда, 24 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаПроф. Черноземски със златен медал за принос в онкологията

Проф. Черноземски със златен медал за принос в онкологията

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи на проф. д-р Иван Черноземски златен медал за цялостен принос в областта на онкологията на тържество по повод 62-ра годишнина от създаването на Националната болница по онкология, състояло се във Военния клуб в София. Заедно с видния български учен-онколог, със сребърни отличия бяха удостоени още четирима негови колеги – проф. д-р Злате Дудунков, проф. д-р Моис Меламед, д-р Елисавета Кръстева и медицинската сестра Бистра Павлова. Отличията бяха връчени от министър Атанасова.

На проведеното тържество по повод 62-годишнина от създаването на Специализираната болница за активно лечение по онкология, министър Десислава Атанасова подчерта дълбокото си уважение и признание към всички работили и работещи в лечебното заведение, към тяхната професионална квалификация, чувство за дълг и отговорност към пациентите. Благодарение на техния труд днес лечебното заведение е лидер в областта на диагностиката и лечението на раковите заболявания, където пациентите получават качествени медицински грижи и помощ, заяви министърът на здравеопазването.

Отличията се учредяват за първи път през тази година. Инициатор е ръководството на Специализираната болница за активно лечение по онкология като номинациите са предложени от представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата. На събитието беше представено и специално юбилейно печатно издание „62 години Национална Онкологична Болница“, включващо документи за историята на болницата.

На снимката: Проф. Черноземски е 40-ти отдясно наляво.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -