През декември можем да сменим личния си лекар

PRINT
безплатни прегледи

През декември можете да смените личния си лекар, напомнят от здравната каса. Единственото условие е да се редовно здравноосигурени. Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. При смяната не се налага човек да уведомява досегашния си личен лекар.

Това става по служебен път, а здравноосигуреното лице трябва да впише своите лични данни във формуляра за смяна. Новоизбраният общопрактикуващ лекар трябва да попълни своите лични данни и тези на практиката, в която работи. Вписва се и датата, на която пациентът е направил новия си избор. От този ден пациентът може да ползва услугите на здравната система при новия си личен лекар. Актуализираните данни се нанасят в здравната книжка на пациента, като тя остава за съхранение у пациента, а номерът й се вписва в регистрационната форма за постоянен избор.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Имаме право на хартия да се лекуваме свободно в ЕС 
Условия за безплатна здравна помощ на студентите в чужбина
НЗОК: Хората оставени да се лутат сами в системата, здравните грижи са все по-зле 

Здравноосигуреното лице трябва да предостави на новоизбрания личен лекар извлечение с копия от медицинската документация. Те се изготвят от предишния личен лекар. Хронично болните пациенти предоставят на новоизбрания личен лекар за попълване своята рецептурна книжка. Следващата възможна смяна на общопрактикуващ лекар е през месец юни. Тези срокове не важат за временна смяна на личния лекар, когато човек пребивава временно в друго населено място.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
През декември можем да сменим личния си лекар беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *