Популярно хапче за задух спряно временно от продажба

PRINT
лекарства лечение

След многобройни запитвания от страна на пациенти във връзка с липсващо на пазара лекарство за задух, от Изпълнителната агенция по лекарствата дават отговор за причините. Става дума за препарата „Новфилин“ на компанията „Актавис“.

Производителят е изпратил съобщение до ИАЛ, че във връзка с възникнали технологични проблеми при производството на лекарствения продукт Novphyllin tabl. film – coated 100mg INN Aminophylline, продажбите му са временно преустановени в България до 31 май 2015 г. Новфилин отпуска гладката мускулатура на бронхите и на дихателните пътища, като по този начин облекчава дишането при задух.

Ето какво точно гласи съобщението на агенцията по лекарствата:

„На 5 май тази година фармацевтичната компания „Актавис ЕАД“, в качеството си на притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт, е уведомила Изпълнителната агенция по лекарствата за временно преустановяване продажбите на продукта в Република България до 31.05.2015 г. Това е и причината за липсата на лекарствения продукт в аптечната мрежа. След отстраняване на проблема, продуктът ще бъде пуснат на българския фармацевтичен пазар и ще бъде достъпен за нуждаещите се пациенти, уверяват от фармацевтичната компания.

Препоръчваме на лекуващите лекари в страната предприемане на по-нататъшно терапевтично поведение чрез включване на други системни средства за обструктивни дихателни заболявания до възстановяване на продажбите на Novphyllin.“

[Общо: 7    Средно: 2.1/5]
Популярно хапче за задух спряно временно от продажба беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *