Пенсионерката, която живя в болница, вече е в дом

PRINT
интензивно лечение реанимация

83-годишната пациентка, която три месеца живя в МБАЛ Бургас, вече е настанена в социален дом. Благодарение на бързата разгласа на случая чрез медиите, социалните служби се намесиха и настаниха пенсионерката в дом за възрастни хора с увреждания. Жената вече е там и се чувства добре.

Жената с инициали Л.П. е доведена  от полицаи на 14 август т.г., които я намерили паднала на улицата. Прегледът установил счупена шийка на бедрената кост. В такива случаи единственият изход е ендопротезиране – подмяна на тазобедрената става с изкуствена. Тези консумативи обаче не се покриват от здравната каса. Близки така и не се появили, а жената, макар да е пенсионерка и да получава пенсия, е в неадекватно състояние и с деменция – говори несвързано, не помни или бърка факти от живота си.

Както БоленЗдрав писа, оттогава старицата живее в Отделението по долекуване, макар че не е болна. Няма кой да се грижи за нея, защото нейните деца и внуци, които живеят в Сливен, не я искат. Ръководството на МБАЛ Бургас изказва своята благодарност към социалните служби в Бургас и Карнобат, които съдействаха за настаняването на пациентката в дом. Благодарностите са и към целия персонал на Отделението по долекуване и продължително лечение, който в продължение на месеци отделял и лични средства за комфорта на възрастната жена.

Случаят с изоставената в болница възрастна жена далеч не е единствен. В почти всяка голяма болница са минавали такива пациенти, които остават месеци наред, защото няма къде да отидат.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Пенсионерката, която живя в болница, вече е в дом беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *