Паркираме безплатно в жълта зона край болници

PRINT

Първата жълта зона за паркиране в София ще се появи до края на месеца около Националната кардиологична болница. Престоят там ще е безплатен и няма да има ограничение във времето, но ще е контролиран от паяци, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Около болницата ще бъдат разчертани 137 места, по тротоарите ще има 800 стълбчета, които пречат там да се спира, и указателни табели.

Пилотният проект стартира именно до бившата Трета градска болница, защото там паркирането е особено проблемно.Очаква се жълтата зона да бъде готова до една седмица, ако времето позволи да се работи по поставянето на маркировката. Целта е да се осигури достъп на линейките и пациентите до лечебното заведение.

Още през ноември директорът на Националната кардиологична болница проф. Владимир Пилософ подал сигнал до ЦГМ, кмета на София и на район „Илинден“, че заради хаотично паркирали коли често линейките с болни не можели да си прокарат път до здравното заведение.

Проблеми с паркирането има около много от столичните болници. Драматично е положението около Първа градска болница, която е в центъра на София. Няма къде да се спре и до кардиологичната болница „Св. Екатерина“. До ИСУЛ също част от близките улички, където можеше да се спре, бяха превърнати от общинарите в платена зелена зона. В Александровска болница има двор с безплатни 30 минути, но ръководството на лечебното заведение смята, че по принцип нещата трябвало да се урегулират централно.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Паркираме безплатно в жълта зона край болници беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *