Откриха основно ремонтирани три хирургии във Враца

PRINT

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откри изцяло реновираните отделения „Обща хирургия“, „Детска хирургия“ и „Съдова хирургия“ в областната болница на Враца. Средствата в размер на 500 000 лв. са отпуснати от МЗ за основен ремонт на отделенията, които не са обновявани повече от 30 г.

В рамките на проекта са извършени строително-ремонтни дейности на стени, подове, канализационни системи, манипулационни и превързочни. Изцяло са реновирани санитарните възли за пациенти и за медицинския персонал.

Предстои през тази година изцяло да бъдат реновирани Педиатрично и АГ отделение, да бъдат извършени строително-ремонтни дейности и закупена апаратура за отделенията „Клинична патология“ и „Съдебна медицина“. Средствата, необходими за този проект в размер на 600 000 лв. са осигурени от МЗ. „Средствата, които се отделят за модернизирането на МБАЛ „Хр. Ботев“ с цел да се осигури и в този регион най-съвременно медицинско обслужване показват отношението на държавата към населението от областта“, заяви здравният министър.

Тя акцентира и върху това, че в областната болница, която е база за обучение по 10 специалности, вече са създадени всички условия много млади специализанти да започнат своя професионален път. „Това говори, че всички усилия, които положихме през миналата година младите хора да останат да се развиват в България, са факт“, допълни министър Атанасова. Здравният министър заключи, че с общите усилия на министерството и на ръководството на лечебното заведение МБАЛ „Хр. Ботев“ вече предлага европейско качество на здравеопазването.

Атанасова посети и МБАЛ Бургас, където също са извършени належащи ремонти на болничната база (на снимката).

Свързани теми: Откриха инвазивна кардиология в МБАЛ Хасково

Първият циклотрон у нас тръгва във Варна, прави изотопи за ПЕТ скенер

Фондация „Силви Вартан“ дари скъп апарат за бебета

СНИМКА: МЗ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Откриха основно ремонтирани три хирургии във Враца беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *