петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаОткриха инвазивна кардиология в МБАЛ Хасково

Откриха инвазивна кардиология в МБАЛ Хасково

Сектор по инвазивна кардиология заработи в ремонтираното отделение по кардиология на многопрофилната болница в Хасково. Инвестицията е на обща стойност 2,5 млн. лв. и е реализирана изцяло със собствени средства на лечебното заведение. Обновените звена бяха открити днес от министъра в оставка Десислава Атанасова. През първите два месеца, откакто функционира сектора са обслужени над 200 пациенти със сърдечно-съдови проблеми като 30 от тях са били в инфарктно състояние.

„Благодарение на разкриването на инвазивната кардиология се скъсява времето за адекватна лекарска помощ в рамките на така наречения „първи златен час“, подчерта Атанасова. Тя благодари на лекарите и медицинските сестри за техните всеотдайни грижи за пациентите и изрази увереност, че новите значително по-добри условия за работа ще им позволят да се развиват в професионално отношение.

В рамките на проекта е закупена модерна ангиографска апаратура на стойност 1,7 млн. лв., извършен е ремонт на ангиографска зала, изцяло е реновирано отделението по кардиология и прилежащия към него интензивен сектор, закупена е нова медицинска апаратура. Отделението разполага с 30 легла, а към инвазивната структура са изградени операционна зала, компютърна зала и следоперационен сектор. С реализирането на този проект населението на област Хасково получава възможност за навременен и безплатен достъп до най-съвременното лечение на сърдечно – съдовите заболявания, подчерта Атанасова.

Здравният министър акцентира върху това, че през годините ръководството на лечебното заведение е доказало желанието си за създаване на съвременни условия за работа на медицинските специалисти в МБАЛ-Хасково. Само през 2012 г. със собствени средства изцяло или частично са реновирани урологичното, хирургичното и детското отделение, а също и ОАИЛ. Изградена е модерна и отговаряща на европейските изисквания структура на ТЕЛК. Реновирани са втора операционна зала и отделение по физикална терапия и рехабилитационна медицина. Общата стойност на извършените строително-монтажни дейности през 2012 г. достигна 700 300 лв. В момента се провежда процедура по ЗОП за основен ремонт в неврологично отделение, АГ-отделение и неонатология.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -