Още няма кандидати за шеф на „Пирогов“

PRINT

Кандидатът за изпълнителен директор на „Пирогов“ ще пише концепция за развитието на лечебното заведение през следващите няколко години, съобщи здравният министър Десислава Атанасова. Процедурата е уредена в Закона за лечебните заведения и в подзаконовата нормативна база. Старият шеф проф. Димитър Раденовски бе уволнен заради констатирани от няолко проверки нарушения при обявяването на обществените поръчки.

Изборът ще бъде направен след конкурс, няма просто да бъде назначен някой, посочен от министъра, поясни тя. Конкурсът все още не е обявен, по поради липса на време това едва ли ще стане преди Нова година. Най-вероятно процедурата ще стартира през януари, а през февруари спешният институт ще има нов директор.

Законът посочна, че освен да представи разработена тема желаещите да седнат в стола на проф. Раденовски ще се явят и на събеседване пред специално назначена за целта комисия. Много рано е да се каже какъв ще бъде броят на кандидатите, допълва Атанасова. Към тях ще има и други условия, за да се явят. Задължително е например те да имат висше медицинско или икономическо образование, както и да притежават специалност здравен мениджмънт.

Според Атанасова не е проблем, че изборът на директор ще се състои след около два месеца. „Важното е, че болницата работи нормално и там няма напрежение. Смяната на директора по никакъв начин не застраши работния ритъм и организацията в „Пирогов“, уточни тя.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Още няма кандидати за шеф на „Пирогов“ беше последно модифицирана от: март 30th, 2018 Iliana Angelova
loading...