Очни лекари от Александровска преглеждат благотворително деца в Мизия

PRINT

Офталмолозите от УМБАЛ „Александровска“ и ОЕБ „Шалом“ ще продължат благотворителната съвместна инициатива „Направи добро“ с безплатни очни прегледи на деца и възрастни в Мизия, на 18 септември 2014 г. Кампанията е част от хуманитарната акция „Топло сърце“.

Тя се организира в подкрепа на пострадалите от наводненията от Посолството на Държавата Израел в България, в партньорство с Организацията на евреите в България „Шалом“ и Българския Червен кръст, подкрепена от Министерство на външните работи на Държавата Израел. Нуждаещите се от корекция на зрението ще получат безвъзмездно очила.

Инициативата „Направи добро“ стартира през 2008 година и има за цел да подпомогне хора в трудно положение. В рамките на проекта, лекари от УМБАЛ „Александровска“ и доброволци от „Шалом“ извършиха прегледи на сирийските деца от бежанските центрове в Овча купел, Ковачевци, Враждебна и Военна рампа, и прегледаха близо 6000 социално слаби деца от Северозападна България (Лом, Кула, Видин, Кюстендил, Монтана, Враца) и от домове за сираци. Раздадени са над 600 чифта очила.

На проведената пресконференция по повод акцията, директорът на болницата д-р Ангелов отбеляза, че Александровска болница винаги е била съпричастна към хората в беда и заедно с колегите от еврейската организация „Шалом“ имаме богат опит в грижите за такива хора. „Ние осъзнаваме отговорността, която имаме като институция, да даваме добър пример в областта на здравеопазването, с респект към ценностите, които са изповядвали всички наши учители в миналото“, допълни той.

През юни 2014г., УМБАЛ „Александровска“ бе отличена от Организацията на евреите в България „Шалом“ с почетен знак за изключителен принос в осъществяване на междуетнически и религиозен диалог, борбата срещу проявите на омраза и ксенофобия, популяризиране на историята за спасяване на българските евреи по време на Холокоста и укрепване на вековната дружба между българи и евреи.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Очни лекари от Александровска преглеждат благотворително деца в Мизия беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *