петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаОчни лекари от Александровска преглеждат благотворително деца в Мизия

Очни лекари от Александровска преглеждат благотворително деца в Мизия

Офталмолозите от УМБАЛ „Александровска“ и ОЕБ „Шалом“ ще продължат благотворителната съвместна инициатива „Направи добро“ с безплатни очни прегледи на деца и възрастни в Мизия, на 18 септември 2014 г. Кампанията е част от хуманитарната акция „Топло сърце“.

Тя се организира в подкрепа на пострадалите от наводненията от Посолството на Държавата Израел в България, в партньорство с Организацията на евреите в България „Шалом“ и Българския Червен кръст, подкрепена от Министерство на външните работи на Държавата Израел. Нуждаещите се от корекция на зрението ще получат безвъзмездно очила.

Инициативата „Направи добро“ стартира през 2008 година и има за цел да подпомогне хора в трудно положение. В рамките на проекта, лекари от УМБАЛ „Александровска“ и доброволци от „Шалом“ извършиха прегледи на сирийските деца от бежанските центрове в Овча купел, Ковачевци, Враждебна и Военна рампа, и прегледаха близо 6000 социално слаби деца от Северозападна България (Лом, Кула, Видин, Кюстендил, Монтана, Враца) и от домове за сираци. Раздадени са над 600 чифта очила.

На проведената пресконференция по повод акцията, директорът на болницата д-р Ангелов отбеляза, че Александровска болница винаги е била съпричастна към хората в беда и заедно с колегите от еврейската организация „Шалом“ имаме богат опит в грижите за такива хора. „Ние осъзнаваме отговорността, която имаме като институция, да даваме добър пример в областта на здравеопазването, с респект към ценностите, които са изповядвали всички наши учители в миналото“, допълни той.

През юни 2014г., УМБАЛ „Александровска“ бе отличена от Организацията на евреите в България „Шалом“ с почетен знак за изключителен принос в осъществяване на междуетнически и религиозен диалог, борбата срещу проявите на омраза и ксенофобия, популяризиране на историята за спасяване на българските евреи по време на Холокоста и укрепване на вековната дружба между българи и евреи.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -