Новият шеф на „Пирогов“ ще е ясен на 30 януари

PRINT
Пирогов

Новият шеф на „Пирогов“ ще бъде избра на 30 януари, става ясно от обявата за конкурса, публикувана в сайта на здравното министерство. Кандидатите трябва да са завършили медицина, дентална медицина или икономика, както и да имат поне 5 г. стаж по специалността. Бившият шеф на лечебното заведение проф. Димитър Раденовски бе отстранен, след като две проверки – на инспектората на МЗ и на държавната финансовата инспекция, разкриха нередности при възлагането на обществените поръчки.

Кандидатите трябва да отговарят и на още други условия: да са завършили магистратура по здравен мениджмънт, медицинска информатика или икономика на здравеопазването. Лекарите и стоматолозите трябва да имат и придобита специалност.

Документите се подават до 29 януари в сградата на МЗ на пл. „Св. Неделя“. На следващия ден – 30 януари, комисия ще избере най-убедителния кандидат след събеседване. Всеки, който реши да се пробва за директорския стол на „Пирогов“, трябва да представи нотариално заверени копия на дипломи и квалификации, а също така и концепция за развитието на болницата през следващите 3 г.

Членовете на комисията, която ще бъде сформирана специално за целта, ще пита кандидатите как да се подобри финансовото състояние на болницата, да се повиши качеството на медицинските услуги и ще очаква да чуе мннение за особеното място, което „Пирогов“ заема в българското здравеопазване.

СНИМКА: БЗ

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Новият шеф на „Пирогов“ ще е ясен на 30 януари беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *