сряда, 27 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаНовият шеф на "Пирогов" ще е ясен на 30 януари

Новият шеф на „Пирогов“ ще е ясен на 30 януари

Новият шеф на „Пирогов“ ще бъде избра на 30 януари, става ясно от обявата за конкурса, публикувана в сайта на здравното министерство. Кандидатите трябва да са завършили медицина, дентална медицина или икономика, както и да имат поне 5 г. стаж по специалността. Бившият шеф на лечебното заведение проф. Димитър Раденовски бе отстранен, след като две проверки – на инспектората на МЗ и на държавната финансовата инспекция, разкриха нередности при възлагането на обществените поръчки.

Кандидатите трябва да отговарят и на още други условия: да са завършили магистратура по здравен мениджмънт, медицинска информатика или икономика на здравеопазването. Лекарите и стоматолозите трябва да имат и придобита специалност.

Документите се подават до 29 януари в сградата на МЗ на пл. „Св. Неделя“. На следващия ден – 30 януари, комисия ще избере най-убедителния кандидат след събеседване. Всеки, който реши да се пробва за директорския стол на „Пирогов“, трябва да представи нотариално заверени копия на дипломи и квалификации, а също така и концепция за развитието на болницата през следващите 3 г.

Членовете на комисията, която ще бъде сформирана специално за целта, ще пита кандидатите как да се подобри финансовото състояние на болницата, да се повиши качеството на медицинските услуги и ще очаква да чуе мннение за особеното място, което „Пирогов“ заема в българското здравеопазване.

СНИМКА: БЗ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -