вторник, 16 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаНовият директор на "Медицински одит" е д-р Светлозара Илиева

Новият директор на „Медицински одит“ е д-р Светлозара Илиева

Агенция „Медицински одит“, която проверява сигнали по жалби на граждани за нередности в болниците и лекарски грешки, вече има нов директор. Това е д-р Светлозара Илиева, която до момента е заемала длъжността директор на дирекция „Контрол на снабдяването и потреблението на лекарствените продукти в лечебните заведения“ в агенцията.

Назначена е от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, като изборът е съгласувано с министър-председателя. Предишният директор д-р Златица Петрова бе уволнена от бившия здравен министър д-р Стефан Константинов, който заяви, че някои проверки на болници са извършвани формално.

Д-р Светлозара Илиева е завършила медицина в МУ-София, работила е като лекар-ординатор в Четвърта МБАЛ – София и като асистент в УМБАЛ „Царица Йоанна“. Има две специалности – по вътрешни болести и болести на обмяната и хранене, както и завършена магистратура по „Здравен мениджмънт“. Специализирала е в Полша и Русия. В периода 2001-2010 г. е работила в НЗОК последователно като главен експерт в дирекция „Медицински дейности“ и началник-отдел в дирекция „Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ“.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -