Новият директор на „Медицински одит“ е д-р Светлозара Илиева

PRINT
лекарска комисия

Агенция „Медицински одит“, която проверява сигнали по жалби на граждани за нередности в болниците и лекарски грешки, вече има нов директор. Това е д-р Светлозара Илиева, която до момента е заемала длъжността директор на дирекция „Контрол на снабдяването и потреблението на лекарствените продукти в лечебните заведения“ в агенцията.

Назначена е от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, като изборът е съгласувано с министър-председателя. Предишният директор д-р Златица Петрова бе уволнена от бившия здравен министър д-р Стефан Константинов, който заяви, че някои проверки на болници са извършвани формално.

Д-р Светлозара Илиева е завършила медицина в МУ-София, работила е като лекар-ординатор в Четвърта МБАЛ – София и като асистент в УМБАЛ „Царица Йоанна“. Има две специалности – по вътрешни болести и болести на обмяната и хранене, както и завършена магистратура по „Здравен мениджмънт“. Специализирала е в Полша и Русия. В периода 2001-2010 г. е работила в НЗОК последователно като главен експерт в дирекция „Медицински дейности“ и началник-отдел в дирекция „Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ“.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Новият директор на „Медицински одит“ е д-р Светлозара Илиева беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *